Πολλά ζευγάρια περνούν δύσκολες περιόδους και δεν ξέρουν πώς να τις διαχειριστούν και να προχωρήσουν μπροστά. Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος για να βελτιώσεις τη σχέση με τ@ σύντροφ@ σου, μέσα από τα οφέλη που σου παρέχει, όταν τον εξασκείς. Η ηρεμία, η ενσυνειδητότητα, η εσωτερική γαλήνη και η ευτυχία  είναι χαρακτηριστικά που ο διαλογισμός μάς βοηθά να «καλλιεργήσουμε» μέσα μας και στη συνέχεια και στη σχέση μας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με μεγαλύτερη συμπόνια και κατανόηση.

Διαλογισμός και υπομονή

Το να είσαι ανυπόμονη με τ@ σύντροφ@ σου και να κάνεις ψευδείς υποθέσεις σε οποιαδήποτε κατάσταση, μπορεί να οδηγεί πάντα σε σύγκρουση. Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να γίνεις ήρεμος άνθρωπος. Έχεις προσπαθήσει ποτέ να διαχειριστείς μία παρεξήγηση / διαφωνία με τ@ σύντροφ@ σου, με ηρεμία και κατανόηση; Λοιπόν, ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να το κάνεις.

Διαλογισμός και επίγνωση

Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις καλύτερα ποια είσαι και τι χρειάζεσαι. Σε βοηθά να γνωρίζεις καλύτερα τ@ σύντροφ@ σου και αυτό μπορεί να προλάβει τις συγκρούσεις. Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις τη σημασία τ@ συντρόφου σου και να διατηρείς την επίγνωση αυτής της σημαντικότητας.

Διαλογισμός και ευτυχία

Ο διαλογισμός φέρνει ικανοποίηση μέσα μας. Δεν θα συνεχίσεις να περιμένεις περισσότερη προσοχή από τ@ σύντροφ@ σου, όταν είσαι ήδη χαρούμενη. Δεν θα νιώθεις συνέχεια ότι ο/η σύντροφος σου χρειάζεται να κάνει περισσότερα για εσένα και θα κατανοείς καλύτερα τη χαρά της προσφοράς. Ο διαλογισμός θα έρθει να προσθέσει στη δική σου ευτυχία.

Διαλογισμός και συγχώρεση

Ο διαλογισμός σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τη δύναμη του να συγχωρείς και να αφήνεις κάτι πίσω. Σε βοηθά να προχωρήσεις μπροστά και να ξεχάσεις το παρελθόν. Δεν έχει νόημα να μιλάς ακόμα για το παρελθόν και να τσακώνεσαι για μικρά ζητήματα που προέρχονται από παρελθοντικές καταστάσεις. Όσο πιο γρήγορα συγχωρείς, τόσο καλύτερα. Ο διαλογισμός σε βοηθά να χτίσεις τη σχέση σου και μέσα από τα λάθη.

Διαλογισμός και ευγνωμοσύνη

Ο διαλογισμός σε βοηθά να αναπτύξεις την αίσθηση της ευγνωμοσύνης. Σε βοηθά να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις. Όταν είσαι ευγνώμων για τ@ σύντροφ@ σου και τον/την εκτιμάς, θα αποφεύγεις πιο εύκολα τις συγκρούσεις και τους καβγάδες. Δύσκολες συζητήσεις θα υπάρχουν πάντα και χρειάζεται να γίνονται, αλλά πάντα μέσα από το πρίσμα της αγάπης και από το γεγονός πως κανείς δεν είναι δεδομένος. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μιλάς με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη σε εκείνον. Μία εύκολη «άσκηση» είναι να πείτε ο ένας στον άλλον 3 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες μέσα στη σχέση. Παρατήρησε πώς θα νιώθετε.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

Συγκρούσεις στη συντροφική σχέση; Η φράση που θα σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά
Πώς θα βελτιώσεις τη σχέση με τον εαυτό σου;
6 απλοί τρόποι να φροντίσεις τη σχέση σου