Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: Διαλογισμός για σεξ; Τι κοινό έχει ο διαλογισμός και το σεξ; Όπως αποδεικνύεται, πολλά. Η πρακτική του διαλογισμού επικεντρώνεται σε μια σύνδεση μυαλού-σώματος, οπότε τι θα γινόταν αν μπορούσες να αξιοποιήσεις αυτή τη σύνδεση για να βελτιώσεις τη σεξουαλική ζωή σου; Πολλ@ έχουν μία σεξουαλική ζωή που δεν τους είναι ευχάριστη, ωστόσο το έχουν αποδεχτεί ως φυσιολογικό. Αξίζεις, όμως, μια υπέροχη σεξουαλική ζωή και ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί.

Πώς ο διαλογισμός επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή σου;

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής λειτουργίας και του διαλογισμού και ότι τα άτομα που διαλογίζονται έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα σεξουαλικής διέγερσης. Για να είναι ευχάριστο το σεξ, πρέπει να συνδεθείς με το σώμα σου και να αισθάνεσαι σίγουρ@ για τις επιθυμίες σου. Ο συνεχής διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της συνολικής διάθεσης και ενέργειας, γεγονός που σου δίνει μία καλύτερη ευκαιρία να αποκτήσεις διάθεση για σεξ.

Επιπλέον, οι πρακτικές διαλογισμού μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις στο «τώρα» κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Όταν κάνουμε διαλογισμό, εστιάζουμε στο πώς η αναπνοή κινείται μέσα από το σώμα και βγαίνει από το στόμα. Μερικές φορές, θα προκύψουν άλλες σκέψεις, αλλά υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας να επιστρέφουμε στην αναπνοή. Αν εφαρμόσουμε την ίδια πρακτική στο σεξ, είναι λιγότερο πιθανό να σκεφτούμε πώς είναι το σώμα μας, να ανησυχούμε αν ικανοποιούμε το άλλο άτομο ή να σκεφτούμε τη λίστα με τις αυριανές υποχρεώσεις. Ο διαλογισμός μάς επιτρέπει να παραμένουμε παρόντες και συντονισμένοι στο σώμα μας. Το σεξ και ο διαλογισμός απαιτούν την απόλυτη σύνδεση μυαλού-σώματος.

Διαλογισμός για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Διαλογισμός για να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου

Είμαστε οι χειρότεροι κριτές του εαυτού μας, και τις περισσότερες φορές, ξεκινάει από την εμφάνισή μας. Αν θέλεις να αισθάνεσαι άνετα ενώ είσαι γυμν@ με ένα άλλο άτομο, πρέπει πρώτα να αισθάνεσαι άνετα ενώ είσαι μόν@ με το γυμνό σώμα σου. Δοκίμασε αυτήν την πρακτική κάθε μέρα για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Κάθε πρωί, όταν ετοιμάζεσαι για την ημέρα, ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη και χαμογέλασε στον εαυτό σου, παρατηρώντας τα μάτια, τα αυτιά, το στόμα, τις φακίδες σου και εκφράζοντας την εκτίμησή σου για όλα.

Επανάλαβέ το για μερικές μέρες και μετά δοκίμασέ το ξανά αλλά χωρίς την μπλούζα σου. Κοίταξε το πάνω μέρος του κορμού, το στήθος και την κοιλιά σου, χαμογελώντας και στέλνοντας αγάπη σε κάθε σημείο του σώματος. Μερικές μέρες αργότερα (αφού νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση), δοκίμασε αυτή την πρακτική εντελώς γυμν@. Μπορεί να αισθάνεται περίεργο και άβολο, αλλά δεν πειράζει. Πες στον εαυτό σου: «το σώμα μου είναι όμορφο» (ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις) και επανάλαβέ το ξανά και ξανά. Συνέχισε αυτή την πρακτική μέχρι να αρχίσεις να πιστεύεις τα κομπλιμέντα που κάνεις στον εαυτό σου.

Διαλογισμός για τη βελτίωση της ενσυνειδητότητας

Τίποτα δεν σκοτώνει τη διάθεση όσο όταν αποσπάται η προσοχή σου. Είναι δύσκολο να κάνεις υπέροχο σεξ αν δεν βρίσκεσαι στη στιγμή και το να είσαι παρών είναι μια δεξιότητα που μπορεί να βελτιωθεί. Αυτός ο διαλογισμός είναι υπέροχος, για να τον κάνεις πριν από το σεξ και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις σωστή νοοτροπία. Ξεκίνα καθισμέν@ σε μια άνετη θέση με τα πόδια σου στο έδαφος. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Επανάλαβε 1-2 φορές ακόμη. Χαλάρωσε τους ώμους σου και νιώσε τα πόδια σου στο έδαφος. Νιώσε το έδαφος και το βάρος των ποδιών σου καθώς συνδέονται με τη γη.

Αφήσε ό,τι συνέβη σήμερα που σε έκανε χαρούμενο, λυπημένο ή θυμωμένο να κυλήσει από μέσα σου, μέσα από τα πόδια σου και στη γη. Απλά άφησέ τα όλα να περάσουν μέχρι να νιώσεις πιο ανάλαφρ@. Τώρα που το μυαλό σου είναι καθαρό, επίστρεψε στην αναπνοή σου και παρατήρησε πώς το στήθος σου ανεβαίνει και πέφτει. Παρατήρησε πώς η αναπνοή ταξιδεύει στο σώμα σου χωρίς να κρίνεις αν είναι γρήγορη ή αργή. Εάν το μυαλό σου περιπλανάται, απλώς επίστρεψε στην αναπνοή. Τώρα, επανάλαβε τη φράση «είμαι εδώ». Όταν είσαι έτοιμ@, άνοιξε αργά τα μάτια σου.

Διαλογισμός για αύξηση της σεξουαλικής ευχαρίστησης

Ξέρεις τι σε ανάβει; Μιλάμε για τις πιο τρελές φαντασιώσεις σου—τα πράγματα που ίσως φοβάσαι πολύ για να παραδεχτείς στ@ σύντροφό σου (ή ακόμα και στον εαυτό σου). Ο στόχος αυτού του διαλογισμού είναι να συνδεθείς με τις βαθύτερες σκέψεις που σε διεγείρουν. Για να ξεκινήσεις, κάθισε σε μια άνετη θέση και κλείσε τα μάτια σου. Πάρε μια βαθιά ειπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Επανάλαβε αυτή την αναπνοή μέχρι να νιώσεις πιο χαλαρ@ και στο «κέντρο» σου.

Τώρα, συντονίσου με τις αισθήσεις σου. Παρατήρησε τις τρίχες που σηκώνονται στο δέρμα σου, την αίσθηση της καρδιάς σου να χτυπά στο στήθος σου και τη θερμοκρασία του σώματός σου. Τώρα, αναρωτήσου, «πού νιώθω ευχαρίστηση;» Επίτρεψε στον εαυτό σου να εγκαταλείψει τυχόν προκαταλήψεις σχετικά με το πού πρέπει να είναι η ευχαρίστηση ή ποιες πρέπει να είναι οι φαντασιώσεις σου. Αυτός είναι ο δικός σου διαλογισμός. Νιώσε αυτή την επιθυμία στο σώμα σου, όπου κι αν βρίσκεται, και άφησέ την να ρέει σε άλλες περιοχές του σώματος. Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει αυτή την ευχαρίστηση και χαρά κατά τη διάρκεια του σεξ. Όταν είσαι έτοιμ@, μπορείς να ανοίξεις σιγά σιγά τα μάτια σου.