Για ποιο λόγο επέλεξες να ακολουθήσεις μια χορτοφαγική διατροφή; Μάλλον για ηθικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας. Ακολουθώντας μια χορτοφαγική διατροφή μειώνεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη αλλά και ορισμένων μορφών καρκίνου. Ήξερες, όμως, ότι η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να οδηγήσει και σε καλύτερη σεξουαλική ζωή; Αν, λοιπόν, δεν έχεις ήδη πειστεί να αφήσεις το κρέας εκτός της διατροφής σου, ίσως σήμερα αλλάξεις γνώμη!

Πώς συνδέεται η διατροφή με την καλύτερη σεξουαλική ζωή;

Σύμφωνα με μια έρευνα τα άτομα που δεν είναι χορτοφάγοι είναι πιο εγωιστές στην ερωτική τους ζωή και λιγότερο ευχαριστημένοι όσον αφορά στο σεξ. Η έρευνα έδειξε πως το 57% των χορτοφάγων συμμετεχόντων κάνουν σεξ 3-4 φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με το 49% των κρεατοφάγων συμμετεχόντων, οι οποίοι κάνουν σεξ 1-2 την εβδομάδα.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της έρευνας είναι πως το 84% των χορτοφάγων δήλωσαν ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή σε αντίθεση με όσους καταναλώνουν κρέας που μόλις το 59% δήλωσαν ευχαριστημένοι.

Είμαι σίγουρη ότι αναρωτιέσαι τον λόγο πίσω από αυτά τα ευρήματα.

Οι τροφές που επιλέγουν οι χορτοφάγοι αυξάνουν τη λίμπιντο, τη λίπανση και τη συνολική υγεία του κόλπου στις γυναίκες. Τα αβοκάντο και τα λαχανικά με ρίζες, όπως οι γλυκοπατάτες, περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να παράγει ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, που επηρεάζουν τη διέγερση. Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του β-καροτενίου και των πολυφαινολών, που αυξάνουν την κυκλοφορία και μπορεί να κάνουν το κολπικό τοίχωμα πιο υγιές και λιπαρό.

Το κόκκινο κρέας είναι βαριά τροφή, που συχνά σε αφήνει να αισθάνεσαι νωθρή και νυσταγμένη μετά το γεύμα, καταστάσεις που δεν δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για σεξουαλική επαφή. Τα λαχανικά δεν φουσκώνουν ούτε κουράζουν με τον ίδιο τρόπο. Στην πραγματικότητα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των βιταμινών Β που βρίσκονται σε μερικά λαχανικά και φρούτα και της παραγωγής σεροτονίνης, της χημικής ένωσης που σε κάνει να αισθάνεσαι χαρά, αλλά επίσης και περισσότερο ερεθισμένη. Η σεροτονίνη συνδέεται και με την ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, η οποία δημιουργεί ισχυρότερα συναισθήματα οικειότητας και στοργής, που μπορούν να καθρεφτιστούν στη σεξουαλική σου ζωή.

Ένας ακόμη λόγος όπου η χορτοφαγική διατροφή οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική ζωή είναι το γεγονός πως είναι συνδεδεμένη με μια υγιή καρδιά και αυτά τα οφέλη μπορούν να επεκταθούν και στη σεξουαλική υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και διατηρώντας τη σεξουαλική διάθεση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι

Αν αποφάσισες να αλλάξεις τη διατροφή σου και για να δώσεις ένα boost στη σεξουαλική σου ζωή, έχω να σου δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με κάποιες αλλαγές που θα βιώσει το σώμα σου.

Πρόσεξε τις λοιμώξεις

Οι χορτοφαγικές δίαιτες τείνουν να είναι υψηλότερες σε υδατάνθρακες από εκείνες που περιλαμβάνουν κρέας και αυτό μπορεί να διαταράξει το κολπικό pH. Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων μπορεί να κάνει το pH του κόλπου σου πιο αλκαλικό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις από ζυμομύκητες ή βακτηριακή κολπίτιδα. Αυτό μπορείς να το καταπολεμήσεις τρώγοντας καθημερινά μια μερίδα γιαούρτι για έναν ή δύο μήνες μετά την έναρξη της χορτοφαγικής διατροφής. Αυτό θα διατηρήσει το pH του κόλπου σου σταθερό κατά τη διάρκεια της μετάβασης, ώστε να αποτραπούν οι λοιμώξεις.

Αλλάζει η χημεία του σώματος

Όταν τρως περισσότερα φυτικά προϊόντα σημαίνει ότι παίρνεις περισσότερες φυτικές ίνες. Εκτός από συμπτώματα όπως το φούσκωμα, που μπορεί να επηρεάσει τη διέγερση σου, μπορεί να αλλάξει και η κολπική σου οσμή. Αυτά που τρως επηρεάζουν άμεσα τη χημεία του σώματός σου. Θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να προσαρμοστεί ο οργανισμός σου και να επανέλθει η μυρωδιά σου στο φυσιολογικό. Θα σε συμβούλευα να πίνεις άφθονο νερό για να επιταχύνεις τη διαδικασία και να μειώσεις τα συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν την οσμή.