Όταν ένα μέλος της οικογένειας διαγνωστεί με καρκίνο, οι ισορροπίες αλλάζουν για κάθε έναν ξεχωριστά μέσα στην οικογένεια. Πέρα από τα άκρως πρακτικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη θεραπευτική αγωγή, ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο που αφορά τόσο τον ίδιο τον ασθενή όσο και τους συγγενείς είναι αυτό που σχετίζεται με το ψυχικό φορτίο που καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν.

Σήμερα, το πρόγραμμα BREATH, της «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», έρχεται να προσφέρει δωρεάν σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη των οικογενειών τους, σε συνεργασία με έμπειρους κι εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας από αναγνωρισμένους φορείς, την πολύτιμη φροντίδα που τόσο έχουν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε ασθενείς και φροντιστές. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, δίνεται η δυνατότητα, οι άνθρωποι αυτοί να μοιραστούν την εμπειρία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα στήριξης, να συμμετάσχουν σε συνεδρίες συμβουλευτικής οικογένειας ή ζεύγους, ή σε συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων ψυχοθεραπευτών.

Οι ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά ενώ το κόστος τους καλύπτεται από τη FairLife, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος BREATH:

• Η Μέριμνα παρέχει εξειδικευμένη στήριξη σε παιδιά, εφήβους και γονείς, πριν ή/και μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

• Τo Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα δικαιώματα των ασθενών και εξατομικευμένη στήριξη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

• Το Just Pilates Studio προσφέρει σε ασθενείς και φροντιστές μαθήματα pilates για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της αναπνευστικής λειτουργίας αλλά και της ψυχικής διάθεσης.

• Επιπλέον, η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», η οποία παρέχει ολιστική στήριξη και ανακουφιστική φροντίδα σε όλα τα στάδια της νόσου και της θεραπείας, συνδράμοντας το έργο της Fairlife, για  ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα BREATH οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τη Γραμμή Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα FairLine – 111 57.