Μέσα από τη στήλη των Beauty Muses σε προσκαλώ να δούμε την ομορφιά αλλιώς. Ξέχνα τα μακιγιαρισμένα πρόσωπα και τα beauty φίλτρα. Το photoshop και οποιαδήποτε μορφή μη αυθεντικότητας δεν έχουν χώρο εδώ ανάμεσα σε αυτές τις λέξεις. Εδώ θα σου συστήσω ανθρώπους που στα μάτια μου είναι πανέμορφοι και μοναδικοί χωρίς φτιασίδια. Εκείνους που είναι αυθεντικοί και γουστάρουν που ζουν μέσα στο πετσί τους. Εκείνους που δεν ψάχνουν την κάθε νέα μόδα αυτοφροντίδας για να πουν ότι κάνουν κάτι, αλλά το έχουν ήδη βρει και λειτουργεί για εκείνους. Αυτό που έχουν επίσης βρει είναι το πάθος τους και την δύναμη να το ακολουθήσουν. Γυναίκες και άντρες γύρω μας που αξίζει να τους δώσουμε μία δεύτερη (και τρίτη) ματιά. Σε έναν κόσμο που μας καλεί σε διάσπαση προσοχής, εμείς ας εστιάσουμε στο αυθεντικό, ας εμπνευστούμε από αυτό και ας το πολλαπλασιάσουμε!

Beauty Muse: Βιολέττα Ανεστοπούλου ή αλλιώς Vie_Eau_Letta

Εγκαινιάζω λοιπόν αυτή τη στήλη με τη Βιολέττα Ανεστοπούλου. Γνωριστήκαμε μέσω Instagram και αμέσως μου έκανε εντύπωση το γαλλικό λογοπαίγνιο που είχε κάνει με το όνομά της (vie=ζωή και eau=νερό). Είναι από τους ανθρώπους που αναδύουν την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουν τι κάνουν και ποιοι είναι. Και αυτό που κάνει η Βιολέττα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ως detox & wellness coach κρατάει χώρο για «ταξίδια νηστείας» όπως τα αποκαλεί, τα οποία και καθοδηγεί με εκπαιδευτικό υλικό και ολιστική υποστήριξη.

Σε αυτά τα fasting journeys έχει σύμμαχό της το στοιχείο του νερού που φροντίζει να μας καθαρίσει σε όλα τα επίπεδα, βάζοντας τα θεμέλια για την ψυχική, νοητική και σωματική υγεία που όλοι μας αναζητάμε. Για να μπορέσει να προσφέρει κάτι τέτοιο, η Βιολέττα πρώτα πέρασε η ίδια από το δικό της μονοπάτι αυτοθεραπείας κι έχοντας βγει στην άλλη άκρη βοηθά και άλλους να κάνουν το ίδιο. Αυτό θεωρώ είναι που δίνει και την μεγαλύτερη αξία στις παρακάτω απαντήσεις της σχετικά με το πώς φροντίζει τον εαυτό της και την εμφάνισή της.

Beauty Muse: Βιολέττα Ανεστοπούλου ή αλλιώς Vie_Eau_Letta

– Τι σημαίνει για σένα αυτοφροντίδα;

Η αυτοφροντίδα είναι μέρος της απάντησής μου στο πώς μπορώ να αντιμετωπίσω καλύτερα τους καθημερινούς  παράγοντες στρες και τη ζωή γενικότερα. Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο μόνοι και λιγότερο ικανοί να χαλαρώσουν και να ρίξουν ταχύτητες, κάτι που τους κάνει να νιώθουν πιο ανήσυχοι και καταβεβλημένοι ακόμα και από τις πιο απλές εργασίεs. Για μένα η αυτοφροντίδα δεν είναι απλώς να κάνω ένα ντους ή να κάνω ένα μασάζ. Εστιάζω σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μου και φροντίζω και τους έξι διαφορετικούς τύπους αυτοφροντίδας με ολιστικό τρόπο (συναισθηματικό, πρακτικό, σωματικό, νοητικό, κοινωνικό και πνευματικό). 

– Πόσο συχνά φροντίζεις τον εαυτό σου και με ποιόν τρόπο; (καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια;) 

Η αυτοφροντίδα είναι ένα ταξίδι μιας καθημερινής ρουτίνας όπου ενσωματώνω διαφορετικές πρακτικές  για τη βελτίωση της ευημερίας μου. Οι 6 πυρήνες αυτοφροντίδας στους οποίους εστιάζω είναι: 

  • Συναισθηματική: Δραστηριότητες που με βοηθούν να συνδεθώ, να επεξεργαστώ και να προβληματιστώ σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων. Παραδείγμα: Βλέποντας έναν ενεργειακό θεραπευτή, γράψιμο σε ένα ημερολόγιο, δημιουργία τέχνης, emotional detox μέσω water fasting. 
  • Πρακτική: Εργασίες που ολοκληρώνω για να αποτρέψω μελλοντικές αγχωτικές καταστάσεις. Παραδείγμα: Δημιουργία προϋπολογισμού, παρακολούθηση μαθημάτων επαγγελματικής ανάπτυξης, οργάνωση της ντουλάπας μου. 
  • Σωματική: Δραστηριότητες που βελτιώνουν την σωματική μου ευεξία όπως η αποτοξίνωση ώστε να το διατηρώ σε αλκαλική κατάσταση. Κάνοντας μια βόλτα στα μεσημεριανά διαλείμματα, οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα, πίνοντας πολύ νερό. 
  • Ψυχική: Οποιαδήποτε δραστηριότητα διεγείρει το μυαλό ή τη διάνοιά μου. Παραδείγμα: Διαβάζοντας ένα βιβλίο, συμμετέχοντας σε έναν κύκλο γυναικών, ακούγοντας ένα podcast. 
  • Κοινωνική: Δραστηριότητες που καλλιεργούν και εμβαθύνουν τις σχέσεις με ανθρώπους στη ζωή μου. Παραδείγμα: brunch με φίλους, βρίσκω χρόνο να τηλεφωνώ τακτικά στη μαμά μου κ.λπ. 
  • Πνευματική: Δραστηριότητες που τρέφουν το πνεύμα μου και μου επιτρέπουν να σκέφτομαι μεγαλύτερα από τον εαυτό μου. Η πνευματική φροντίδα του εαυτού δεν χρειάζεται να είναι θρησκευτική, αν και για κάποιους είναι. Παραδείγμα: Water Fasting, Διαλογισμός, γιόγκα, να είσαι στη φύση, χρόνος για αυτοστοχασμό. 

– Ποιο είναι το κίνητρο ή η πρόθεσή σου όταν το κάνεις;

Είναι ένας τρόπος ζωής όπου δίνω προτεραιότητα στον εαυτό μου για να επιτρέψω την ανάπτυξη και την εξέλιξη μου ως ανθρώπινο ον. Θέλω να νιώθω καλά κάθε μέρα και να είμαι προσγειωμένη ώστε να μπορώ να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις της ζωής. 

Beauty Muse: Βιολέττα Ανεστοπούλου ή αλλιώς Vie_Eau_Letta

– Τι πιστεύεις ότι «εμποδίζει» την αυτοφροντίδα σου και πώς το αντιμετωπίζεις; 

Αν μου είχες κάνει αυτήν την ερώτηση πριν από μερικά χρόνια, θα είχα απαριθμήσει μια σειρά από πράγματα ή ίσως μια σειρά από δικαιολογίες. Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι κάτι που προσπαθώ να βρω χρόνο να κάνω, είναι μέρος της ζωής μου. Όταν ξεκίνησα το ταξίδι της αυτοθεραπείας και του waterfasting, και είδα την υγεία μου να βελτιώνεται, ο τρόπος σκέψης μου να αλλάζει, να μπορώ να ελέγχω τα συναισθήματά μου και να αλλάζει όλη μου η ζωή ως προς το καλύτερο. Ήταν απαραίτητο όλες τις self-care πρακτικές να τις εντάξω στη ζωή μου και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μου. Έχουμε χρόνο για όλα, τη στιγμή που αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, τις προτεραιότητές μας και τι είναι σημαντικό στη ζωή, τότε τίποτα δεν σταματά την αυτοφροντίδα μας. 

– Υπάρχει κάποιο προϊόν ομορφιάς που αγαπάς και γιατί;

Το ταξίδι μου ως detox and wellness coach μου έδειξε πολλές αλήθειες γύρω από τα προϊόντα ομορφιάς. Γενικά, δεν χρησιμοποιώ καλλυντικά. Κάνω συχνά cleansing journeys και water fasting, κρατώντας το σώμα μου υγειές. Έτσι, το δέρμα μου και ειδικά το πρόσωπό μου έχουν βελτιωθεί δραματικά, δείχνοντας 10 χρόνια νεότερη από την ηλικία μου. Το αγαπημένο μου προϊόν είναι το αγνό λάδι καρύδας ως λοσιόν σώματος και το οργανικό αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ως άρωμα. 

– Αγαπημένο beauty ritual;

Ενυδάτωση! Πίνοντας πολύ νερό. Κάθε Νέα Σελήνη κάνω ένα σόλο water fasting detox journey, όπου δίνω απόλυτο χρόνο στον εαυτό μου. Λατρεύω τα sweat lodges, τα κοιλιακά και λεμφικά μασάζ και τα colon therapies.  

– Πότε αισθάνεσαι πιο όμορφη;

Όταν περιτριγυρίζομαι από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και μοιραζόμαστε ουσιαστικές βαθιές στιγμές σύνδεσης. Ωστόσο, η ομορφιά είναι κάτι που νιώθω κάθε μέρα. Γιορτάζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη νιώθω την ομορφιά γύρω μου και μέσα μου. 

Αν θες να δεις την Βιολέττα σύντομα από κοντά και να μυηθείς σε ένα ταξίδι νηστείας νερού, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ εδώ προκειμένου να συμμετέχεις στο επόμενο retreat της που οργανώνει στο Πήλιο. Διαφορετικά, την ακολουθείς στο Ιnstagram ως @vie_eau_letta και απολαμβάνεις όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράζεται με το κοινό της.