Η καμπάνια «Baware» της Novartis Hellas υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε.) και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών, στοχεύει στην ενημέρωση αναφορικά με το μελάνωμα με στόχο την πρόληψη, και την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και θεραπεία. 

Η εκστρατεία αυτή απευθύνεται τόσο τόσο σε κοινό υψηλού κινδύνου, όπως επαγγέλματα με υψηλή έκθεση στον ήλιο, όσο και σε κοινά με ενδιαφέρον σε αθλήματα που απαιτούν υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως η κολύμβηση, η ποδηλασία και το τρέξιμο. Καθώς οι ασκούμενοι πολλές φορές εκτίθενται απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη του μελανώματος, η ενημέρωσή τους είναι εξαιρετικά σημαντική.

Baware: Η καμπάνια που θέτει στο επίκεντρο την πρόληψη για το μελάνωμα 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Novartis Hellas, επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022, έδωσε στους συμμετέχοντες στη διοργάνωση την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της εκστρατείας Baware και να ενημερωθούν με αντίστοιχο υλικό για τους τρόπους πρόληψης, αλλά και την σωστή και έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος καταρρίπτοντας τους μύθους γύρω από την νόσο. Το μελάνωμα είναι σχεδόν πάντα ιάσιμο όταν η διάγνωση του γίνεται νωρίς, γεγονός που κάνει την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση την καλύτερη θεραπεία.

Baware: Η καμπάνια που θέτει στο επίκεντρο την πρόληψη για το μελάνωμα 

Όπως δήλωσε η κα Λευκοθέα Σταθέλου, Πνευμονολόγος, Medical Head, Oncology Franchise της Novartis «Η Novartis Hellas παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Yποστηρίζοντας τον θεσμό του Spetsathlon μέσω της καμπάνιας Baware, αναδεικνύουμε την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του μελανώματος σε έναν πληθυσμό με υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία». 

Ενημερωθείτε για την καμπάνια Βaware στα παρακάτω links:

https://www.facebook.com/MelanomaBawareGreece
https://instagram.com/melanoma.baware?utm_medium=copy_link