Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Bakery Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 1η φορά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και η βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία. Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων και Επαγγελματίες της αρτοποιίας καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες που διαθέτουν καταστήματα αρτοποιίας, που παράγουν προϊόντα αρτοποιίας και που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες αρτοποιίας.

Τιμητικό Βραβείο – Σταύρος Νένδος για την Προσφορά του στην Αρτοβιομηχανία – Παραλαμβάνει Δημήτρης Νένδος – Απονεμητής Ν. Λούλης

 

Τιμητικό Βραβείο – Γιάννης Γιαπιτζής για την προσφορά του στην Αρτοποιία – Απονομή Μ. Ορεστίδης

Συνολικά, διακρίθηκαν 25 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες της κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2Ε Αρτοποιείο ΤΗΝΟΣ, BAKEHELLAS ABEE, Barilla Hellas, Cretan Bakery Perrakis S.A., DELIFRANCE HELLAS, “MON KOOLOOR”- Ε. & Θ. ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΙΚΕ, Elite, Lidl Hellas, MEMORY TASTE από κουλουράκια ΣΟΥΛΤΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Bread Factory, Δ.ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε, ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Ioniki S.A, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ, Φούρνος Αγάθης και Φούρνος “το παραδοσιακό” – Bakery Axion estin. Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας τοPlatinum Βραβείο ήταν οι: Elite, Δ.ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε, ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Ioniki S.A και ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ.

PLATINUM – Ioniki SA – Ηπειρώτικη Πίτα με Σπανάκι και Φέτα ΠΟΠ – Παραλαμβάνει Δ. Μακράκη, Sales Supervisor – Απονεμητής Ι. Σμαρνάκης

 

PLATINUM – Elite – Βιομηχανία – Εργοστάσια Αρτοποιίας – Παραλαμβάνει Γ. Γιαμαλάκης, Brand Development Manager Elbisco

 

PLATINUM – ΔΡΟΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – Xειροποίητο Κρουασάν Βουτύρου & more – Παραλαμβάνει Ι. Δρόσος, Ιδρυτής – Απονεμητής Ι. Σμαρνάκης

 

BAKERY COMPANY OF THE YEAR – Delifrance Hellas – Απονεμητής Ι. Σμαρνάκης

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των Grand Award, όπου η Délifrance Hellas αναδείχθηκε BAKERY COMPANY OF THE YEAR, η Κουλουράδες αναδείχθηκε BAKER OF THE YEAR και η ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ αναδείχθηκε BAKERY PRODUCT BRAND OF THE YEAR.

BAKER OF THE YEAR – Κουλουράδες – Απονεμητής Ι. Σμαρνάκης

 

PLATINUM – Sovolos Bakery Chain – Bakery Chain Design by Drakoulakis Design Team – Παραλαμβάνει Β. Δήμου, Marketing Executive – Απονεμητής Βάσω Παπαδημητρίου

 

BAKERY PRODUCT OF THE YEAR – ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ – Απονεμητής Ν. Λούλης

 

Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project BOUSSIAS

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, η οποία αναφέρθηκε στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για έρευνα και καινοτομία στον χώρο στην αρτοποιίας, τονίζοντας: «Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μία «βαριά» παρακαταθήκη από την τελευταία διετία, που δυσκόλεψε την βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή πορεία των επιχειρήσεων. Μέσα στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων ανταποκρίνεται στο αίτημα για πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων και συνεχίζει υπεύθυνα να παράγει και να προσφέρει προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία, που ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και διατροφικές τάσεις των καταναλωτών. Είναι επομένως καθοριστικός ο συνεχής εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων του κλάδου μας μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό η προώθηση της Έρευνας & της Καινοτομίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Είναι πυλώνες ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων, αρωγοί της στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και αποτελούν για την επιχειρηματικότητα, μοχλούς ευημερίας, εξωστρέφειας, αύξησης της απασχόλησης και ικανοποίησης των σύγχρονων καταναλωτικών απαιτήσεων και αναγκών. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις που παράγουν και προσφέρουν προϊόντα αρτοποιίας, είτε πρόκειται για τον διαχρονικό «φούρνο της γειτονιάς», είτε για άλλες πιο σύγχρονες επιχειρήσεις. Έχοντας συμμετάσχει στην Επιτροπή Αξιολόγησης των βραβείων, διαπίστωσα ότι τα Bakery Awards μπορεί να αποτελέσουν το εφαλτήριο για βελτιστοποίηση και νέες ιδέες και να προσφέρουν στους καταναλωτές διαφορετικές επιλογές σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι μέρος της καθημερινότητάς τους».

Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ

Ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Bakery Awards 22, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και ανέφερε χαρακτηριστικά για τον θεσμό των Bakery Awards: «Χαιρετούμε τους συμμετέχοντες στον πρώτο διαγωνισμό Bakery Awards 2022 και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Η παράγωγη προϊόντων αρτοποιίας αποτελεί σημαντικό ποσοστό τόσο της βιοτεχνικής όσο και βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας. Παρ’ ότι τα τυπικά αρτοσκευάσματα έχουν την μερίδα του λέοντος, υπάρχει χώρος για επιλογές που θα φέρουν νέους καταναλωτές διευρύνοντας την αγορά τόσων των φρέσκων όσο και των τυποποιημένων. Τα Bakery Awards είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την δημιουργία μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων, ως εκ τούτου θα συμβάλλει στον υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προόδου και ευημερίας».

Ιωάννης Σμαρνάκης Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Χορηγός στη τελετή απονομής των Bakery Awards 22 ήταν η εταιρία Μύλοι Λούλη, η οποία μετρά 2 αιώνες διαρκούς παρουσίας στην εγχώρια αγορά και ηγείται του κλάδου της αλευροβιομηχανίας στην Ελλάδα. Τα βραβεία διεξήχθησαν με την τιμητική υποστήριξη των: ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) και Π.Ε.Τ.Ε.Τ. (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων).

Νίκος Λούλης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Μύλοι Λούλη

Χορηγοί επικοινωνίας των Bakery Awards 22 ήταν το ONEMAN και το LOVE YOURSELF.