Είναι ορισμένα από τα πιο όμορφα κι ιδιαίτερα δημιουργήματα της γης. Οι κρύσταλλοι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από αυτό, σύμφωνα με τους γνώστες της κρυσταλλοθεραπείας. Αν η ιδέα πως οι κρύσταλλοι μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στη διάθεσή σου ακούγεται ελκυστική, τι θα έλεγες να ξεκινήσεις αποκτώντας εκείνους που εξισορροπούν τις βασικές ιδιότητες του ζωδίου σου;

Λειτουργώντας σε συνδυασμό με το αστρολογικό σου προφίλ, οι κρύσταλλοι μπορούν να σε ενισχύσουν εκεί που αισθάνεσαι αδύναμη και να τονώσουν τα δυνατά σου σημεία. Δες παρακάτω ποιοι κρύσταλλοι ταιριάζουν στο δικό σου ζώδιο.

Κριός

Κόκκικος ιάσπης, καρνεόλης, κιτρίνης

Όλοι οι παραπάνω κρύσταλλοι ενισχύουν τη δημιουργική φλόγα του δυναμικού Κριού. Ωστόσο επειδή ο δυναμισμός κάποτε κουράζει, ο κόκκινο ιάσπης θα προστατεύσει από την ενεργητική κόπωση, ο καρνεόλης θα τονώσει το πάθος και το θάρρος και ο κιτρίνης θα έλξει την αφθονία και την πραγματοποίηση κάθε μεγαλόπνοου οράματος του Κριού.

Ταύρος

Αμαζονίτης, σεληνίτης, καπνίας

Το πιο σταθερό και αξιόπιστο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου μπορεί να γίνει κάπως ξεροκέφαλο αν αφεθεί. Γι’ αυτό οι παραπάνω κρύσταλλοι θα τον βοηθήσουν να παραμείνει γειωμένος. Ο αμαζονίτης προάγει την γαλήνη διώχνοντας τις περιττές σκέψεις, ο σεληνίτης φέρνει θετική σκέψη και διαύγεια και ο καπνίας φιλτράρει την αρνητική ενέργεια και προάγει τη γείωση.

Δίδυμοι

Σουγκίτης, αμαζονίτης, μάτι της τίγρης

Η εξωστρεφής και οξυδερκής πεταλούδα του ζωδιακού θα οφεληθεί από κρυστάλλους που την κρατούν γειωμένη κι ήρεμη. Ο σουγκίτης ρίχνει το στρες, ο αμαζονίτης σβήνει την ανησυχία και το μάτι της τίγρης εξισορροπεί τις αντιθετικές ενέργειες και σκέψεις.

Καρκίνος

Σεληνίτης, λαμπραντορίτης, κόκκινος ιάσπης

Ο συναισθηματικός και πιστός Καρκίνος χρειάζεται λίγη βοήθεια ώστε να προστατεύσει την ενέργειά του από εκείνες των άλλων. Ο σεληνίτης είναι μια ισχυρή πέτρα προστασίας, ο λαμπραντορίτης αυξάνει τη διαίσθηση και ο κόκκινος ιάσπης βελτιώνει την αντοχή και τη μνήμη.

Λέων

Μάτι της τίγρης, ροζ χαλαζίας, γρανάτης

Οι Λέοντες είναι πραγματικά εργοστάσια ενέργειας προσφέροντας τις λαμπερές τους ακτίνες στους γύρω τους. Χρειάζονται κρυστάλλους που να τους βοηθούν να παραμείνουν γειωμένοι. Το μάτι της τίγρης ενισχύει τη δημιουργικότητά τους, ο ροζ χαλαζίας προάγει την αυτοεκτίμηση και την ενσυναίσθηση ενώ ο γρανάτης δίνει δύναμη κι αυτοπεποίθηση.

Παρθένος

Αμαζονίτης, αμέθυστος, φθορίτης

Οι τελειομανείς Παρθένοι συχνά βρίσκονται στα πρόθυρα της υπερκόπωσης, ενεργειακά έστω. Ο αμαζονίτης θα τους βοηθήσει να ισορροπήσουν, ο αμέθυστος θα τονώσει τη θετική τους ενέργεια και ο φθορίτης θα διαλύσει κάθε κακή σκέψη.

Ζυγός

Μάτι της τίγρης, αμέθυστος, αιματόλιθος

Ο Ζυγός λατρεύει τις περιπέτειες αλλά και να περνά χρόνο με τα αγαπημένα του άτομα. Καθότι αναζητά πάντα την ισορροπία, θα ωφεληθεί από την ενέργεια του μάτι της τίγρης, εκείνη του αμέθυστου που χαρίζει διαύγεια αλλά και του αιματόλιθου που χαρίζει θάρρος και αποφασιστικότητα.

Σκορπιός

Ροζ τουρμαλίνη, αμέθυστος, Κ2 γρανίτης

Το πιο έντονο ζώδιο ολόκληρου του κύκλου μπορεί εύκολα να γίνει κι εμμονικό. Η ροζ τουρμαλίνη θα το βοηθήσει να ισορροπήσει το συναίσθημά του με τρυφερότητα, ο αμέθυστος θα προσφέρει διαύγεια και καθοδήγηση και ο Κ2 φέρνει ισορροπία και αρμονία σε κάθε τομέα της ζωής.

Τοξότης

Λεπιδολίτης, καπνίας, σουγκίτης

Ο περιπετειώδης Τοξότης λαχταρά να ζήσει ελεύθερα και συχνά ξεχνά να προστατεύσει την ενέργειά του. Γι’ αυτό θα χρειαστεί τον λεπιδολίτη που προάγει την ισορροπία, ο καπνίας μεταμορφώνει την αρνητική ενέργεια σε θετική ενώ ο σουγκίτης μειώνει το στρες.

Αιγόκερως 

Ροζ χαλαζίας, γρανάτης, καπνίας

Οι επιλεκτικοί και τολμηροί Αιγόκεροι χρειάζονται λίγη βοήθεια ώστε να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους. Αυτό ακριβώς θα προσφέρει ο ροζ χαλαζίας, ο γρανάτης που προσφέρει επιπλέον και θάρρος καθώς και ο καπνίας που αποτοξινώνει το ενεργειακό πεδίο και βοηθά στη γείωση.

Υδροχόος

Λεπιδολίτης, αμέθυστος, σύμπλεγμα τουρμαλίνη & χαλαζία

Ο ανοιχτόμυαλος και επαναστάτης Υδροχόος χρειάζεται την ενέργεια του λεπιδολίτη που μειώνει το στρες, του αμέθυστου που καθαρίζει τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και του συμπλέγματος τουρμαλίνη και χαλαζία που προάγει την αρμονία και διώχνει τις αρνητικές σκέψεις.

Ιχθύς

Χαλαζίας, καρνεόλης, χρυσόκολλα

Ο ευαίσθητος και δημιουργικός Ιχθύς χρειάζεται λίγη βοήθεια για να μην σκορπά την ενέργειά του παντού. Ένας λευκός χαλαζίας θα καθαρίσει την ενέργειά του, ένας καρνεόλης θα τονώσει τη δημιουργικότητά του και η χρυσόκολλα θα βοηθήσει την αυτοέκφρασή του.