Όταν μιλάμε για σεξ τα πράγματα είναι πολύ υποκειμενικά. Μια σύντομη συζήτηση με τις φίλες σου και θα το ανακαλύψεις. Η μία μπορεί να έρθει σε οργασμό μόνο στο ιεραποστολικό, η άλλη μόνο με στοματικό έρωτα, ενώ κάποια άλλη ακόμα το ανακαλύπτει. Ένα είναι το σίγουρο, στο σεξ αξίζει να πειραματιστείς με τ@ ερωτικό σύντροφό σου, ή και μόνη σου, για να δεις τι σε ευχαριστεί. Και ειδικά αν σου προτείνει κάποιος *την ιδανική στάση για να έρθεις σε οργασμό* σίγουρα δεν θέλεις να μην τη δοκιμάσεις.

Η στάση για την οποία μιλάμε είναι η στάση της Αμαζόνας. Είναι συνδυασμός δύο αγαπημένων στάσεων, του ιεραποστολικού και της καουμπόισσας. Πιο συγκεκριμένα, ο/η σύντροφος ο οποίος πρόκειται να κάνει τη διείσδυση βρίσκεται ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα προς το στήθος. Ενώ το άλλο άτομο βρίσκεται από πάνω και βάζει τα πόδια πλάι από τ@ σύντροφό του.

Όπως βλέπεις δεν είναι τόσο δύσκολη στάση. Το μυστικό της απόλαυσης και της επιτυχίας κρύβεται στην ευκολία που παρέχει στο άτομο που βρίσκεται από πάνω να νιώσει τη διέγερση στην κλειτορίδα του. Επίσης, επιτρέπει και τη στενή οπτική επαφή και την δυνατότητα του φιλιού, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της συναισθηματικής σύνδεσης και της οικειότητας. Μάλιστα το φιλί, κατα τη διάρκεια της ερωτικής επαφής μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να έρθεις σε οργασμό.

Αυτή η στάση απαιτεί λίγη περισσότερη ευελιξία για το άτομο που βρίσκεται από κάτω και μεγάλη αντοχή για αυτόν που βρίσκεται από πάνω. Αυτό σημαίνει ότι η εκτέλεση και η διατήρηση της θέσης μπορεί να χρειαστεί κάποια υπομονή.

Αν είσαι από τα άτομα που στο σεξ προτιμούν να έχουν το πάνω χέρι, τότε αυτή η στάση θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις. Όταν βρίσκεσαι από πάνω έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Άλλωστε η ονομασία προέρχεται από τις Αμαζόνες, που είναι ισχυρές πολεμίστριες. Αυτός ο έλεγχος, επίσης, θα βοηθήσει τις γυναίκες που μπορεί να έχουν νιώσει δυσφορία κατά τη διείσδυση να πάρουν το χρόνο τους και να κινηθούν με ρυθμό και βάθος που λειτουργεί καλά για εκείνες.

Πριν αποφασίσεις να δοκιμάσεις τη στάση αυτή κάνε πρώτα μια κουβέντα με τ@ σύντροφο σου και βεβαιώσου ότι είναι πρόθυμος να δοκιμάσει και εκείνος κάτι καινούργιο. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα φυσικά σου όρια και αποδέξου ότι ίσως χρειαστείς λίγο χρόνο να τη συνηθίσεις. Αλλά όταν το κάνεις θα μπορείς να χαρείς την ευχαρίστηση που σου προσφέρει η στάση αυτή, αλλά και να γυμνάσεις τον κορμό σου.