Αν ψάχνεις τρόφιμα που παραμένουν ποιοτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έλεγε κανείς πως το αβοκάντο δεν είναι ένα από αυτά. Το ένα λεπτό βρίσκεται στην κουζίνα σου τέλεια ώριμο και έτοιμο προς κατανάλωση και το άλλο λεπτό είναι εντελώς σάπιο και έτοιμο για τα σκουπίδια. Και αυτό είναι, πράγματι, απογοητευτικό (δεδομένης και της τιμής του). Τι θα γινόταν, όμως, αν σου λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να το διατηρήσεις ώριμο για μήνες; Ναι, σωστά διάβασες. Μήνες.

Η Bethany Ugarte, food blogger και συγγραφέας, χρησιμοποιεί το ίδιο κόλπο εδώ και χρόνια. Πιθανότατα γνωρίζεις ότι μπορείς να καταψύξεις το πολτοποιημένο αβοκάντο σε μια παγοθήκη για μελλοντική χρήση, αλλά προφανώς μπορείς να καταψύξεις και ολόκληρα  αβοκάντο, χωρίς να τα ξεφλουδίσεις. Αφού έβαλε ένα αβοκάντο που είχε παγώσει για δύο μήνες κάτω από λίγο ζεστό νερό, στη συνέχεια το άφησε για λίγο τον πάγκο και έπειτα το ξεφλούδισε, για να αποκαλύψει ένα τέλεια ώριμο φρούτο, έτοιμο προς κατανάλωση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bethany Ugarte (@lilsipper)

Αν θέλεις να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου αβοκάντο ώριμα για μήνες, δες τι προτείνει η Ugarte να κάνεις:  

  • Βάλε τα αβοκάντο στην κατάψυξη όταν είναι στο επιθυμητό επίπεδο ωρίμανσης.
  • Όταν θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις πέρασέ τα κάτω από ζεστό νερό και άφησέ τα στον πάγκο σου περίπου 30 λεπτά.
  • Μόλις μπορείς πλέον να πιέσεις τα δάχτυλά σου μέσα, αφαίρεσε τη φλούδα του, κόβοντάς τη στα τέσσερα με ένα μαχαίρι.
  • Όταν αφαιρέσεις τη φλούδα, θα βρεις ένα φρέσκο, ώριμο και κρεμώδες αβοκάντο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όποια συνταγή θέλεις, όπως αυτή η βελούδινη μους σοκολάτας με αβοκάντο ή αυτό το χούμους με αβοκάντο και ταχίνι.