Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και το να ανακαλύψεις μια για πάντα πώς η άσκηση το πρωί μπορεί να γίνει μία ευχάριστη διαδικασία σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Η μεγάλη «μάχη» της πρωινής γυμναστικής είναι το πρώτο, βασικό βήμα: να ξυπνήσεις. Αλλά σίγουρα ξέρεις και πόσο καλύτερα αισθάνεσαι όταν ξεκινάς την ημέρα σου, έχοντας ολοκληρώσει την προπόνησή σου. Εξάλλου, έχει μετανιώσει ποτέ κάποιος την πρωινή προπόνηση που έκανε; Ρητορική ερώτηση…

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την άσκηση το πρωί μέρος της καθημερινότητάς σου με ευχάριστο και ικανοποιητικό τρόπο.

1. Οραματίσου τον εαυτό σου να σηκώνεται για άσκηση το πρωί πριν πας για ύπνο

Αν υπάρχει έστω και μία αμφιβολία ότι δεν θα σηκωθείς το πρωί, το παιχνίδι έχει τελειώσει, επομένως είναι σημαντικό να ψυχολογήσεις τον εαυτό σου διανοητικά το προηγούμενο βράδυ και να πεις στον εαυτό σου ότι, είτε σου αρέσει είτε όχι, θα σηκωθείς. Οραματίσου το πρωί σου καθώς σηκώνεσαι από το κρεβάτι, με το πρώτο ξυπνητήρι και στη συνέχεια βγαίνεις έξω από την πόρτα για να φέρεις εις πέρας την πρωινή σου προπόνηση.

2. Θέλεις να κάνεις άσκηση το πρωί; Γράψε το «γιατί» σου και κράτησέ το κοντά σου

Ακόμα κι αν σχεδίασες το πρωί στο μυαλό σου το προηγούμενο βράδυ, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ενεργήσεις πραγματικά όταν το ξυπνητήρι σου αρχίζει να χτυπάει. Γι’ αυτό μια οπτική υπενθύμιση για οποιονδήποτε λόγο σε έχει κινητοποίησει να κάνεις άσκηση το πρωί είναι μερικές σημειώσεις σε χαρτί. Γιατί θέλεις να ασκηθείς το πρωί; Για να επιτύχεις έναν συγκεκριμένο στόχο σου; Για να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο μετά; Απλά σημείωσέ το σε ένα χαρτί και βάλτο σε περίοπτη θέση για να το διαβάζεις συχνά. Και όσο πιο συγκεκριμένοι είναι οι στόχοι σου, τόσο το καλύτερο.

3. Βάλε τα ρούχα προπόνησης και τον εξοπλισμό δίπλα στο κρεβάτι από το προηγούμενο βράδυ

Το να βάζεις τα ρούχα της προπόνησής σου δίπλα στο κρεβάτι σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις το πρωινό σου και χρησιμεύει ως οπτική υπενθύμιση, για να ξεκινήσεις. Επίσης, σε βοηθά να κερδίσεις χρόνο από την προετοιμασία σου το πρωί.

4. Κάνε κράτηση για προπόνηση χωρίς επιστροφή χρημάτων

Εάν έχεις πληρώσει ήδη την προπόνησή σου και δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης θα σκεφτείς περισσότερο, πριν αποφασίσεις να την ακυρώσεις.

5. Κράτησε τα πρωινά σου σχέδια ρεαλιστικά (αυτό μπορεί να σημαίνει πιο σύντομη προπόνηση)

Αν δυσκολεύεσαι να σηκωθείς για μια πρωινή προπόνηση, το πρωί μάλλον δεν θα είναι η καλύτερη στιγμή για τις πιο χρονοβόρες προπονήσεις σου, είτε είναι ένα long run, είτε μία 2ωρη προπόνηση ενδυνάμωσης. Διατήρησε, λοιπόν, τα σχέδια σου ρεαλιστικά. Αρχικά, σκέψου πόσο χρόνο χρειάζονται οι προπονήσεις σου από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένων της μετακίνησης, της προθέρμανσης, της αποθεραπείας κ.λπ. Το 40λεπτο τρέξιμο γύρω από το σπίτι σου μπορεί να είναι μια καλύτερη πρωινή επιλογή σε σύγκριση με μία 40λεπτη προπόνηση ενδυνάμωσης που χρειάζεται να πας γυμναστήριο. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με τον χρόνο που θα μπορείς να διαθέσεις στην πρωινή σου γυμναστική.

7. Φτιάξε ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου για καλύτερη άσκηση το πρωί

Είτε πρόκειται να κάνεις άσκηση το πρωί καθημερινά είτε όχι μπορεί να είναι χρήσιμο να ξυπνάς την ίδια ώρα ανεξάρτητα από τα σχέδια που έχεις. Έτσι ο εγκέφαλός σου καταλαβαίνει ότι κάθε μέρα, αυτή είναι η στιγμή που ξεκινά η μέρα σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αρχίσεις να νιώθεις μεγαλύτερη εγρήγορση εκείνη την πρώτη ώρα, καθώς το σώμα σου θα έχει εξοικειωθεί.

8. Μόλις σηκωθείς, απλώς ξεκίνα

Εντάξει, ξύπνησες. Για να βεβαιωθείς ότι θα παραμείνεις έτσι και θα αξιοποιήσεις στο έπακρο το πρωινό σου, αντιστάσου στην επιθυμία να κάνεις scrolling στα social media και την επικαιρότητα.