Ούτε ξέρεις πως βρέθηκες πάλι σε αυτή τη κατάσταση. Είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου, μα κυρίως στην κολλητή σου ότι δεν θα βρεθείς ξανά στην ίδια θέση. Μα να ‘σαι πάλι. Και τώρα πρέπει να κοιτάξεις στα μάτια τη φίλη σου και να ξεστομίσεις «έκανα πάλι σεξ με τ@ πρώην μου, αλλά ήταν η τελευταία φορά!». Βέβαια ξέρεις καλά ότι μάλλον δεν θα τηρήσεις τα λεγόμενα σου.

Αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, αρκεί να μάθεις ότι το 70% των millennials επιλέγουν να κάνουν σεξ με κάποι@ πρώην σύντροφό τους.

Για ποιο λόγο επιλέγουμε να κάνουμε σεξ με πρώην;

Νιώθεις οικειότητα

Παρά τον χωρισμό, οι προσωπικές στιγμές με ένα οικείο πρόσωπο, και ας είναι πρώην, είναι εύκολες και χωρίς επιπλοκές. Πολλοί προτιμούν να καταφύγουν σε παλιές συνήθειες παρά να ξοδέψουν χρόνο για να γνωρίσουν κάποιο νέο άτομο και να αντιμετωπίσουν αμήχανες στιγμές. Τόσοι πολλοί εργένηδες αναζητούν την εύκολη, απροβλημάτιστη άνεση. Με έναν πρώην, μπορείς γρήγορα να είσαι ευάλωτη, να νιώσεις ασφάλεια, να διασκεδάσεις και να απολαύσεις τον σέξι ενθουσιασμό της ανανεωμένης σχέσης. Επίσης, όταν ξαναβρίσκεσαι με έναν πρώην, πιθανότατα γνωρίζεις ήδη τα πιθανά προβλήματα και ξέρεις με ποιο τρόπο θα πετύχει το σεξ.

Επιπλέον, το συναίσθημα του ότι δεν έχετε κάποια δέσμευση κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και μπορεί να ανοίξει την πόρτα για μια πιο συναισθηματική συζήτηση, αφού δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι που θα καταλήξει και δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ακόμη μπορεί να ανοίξει και τη συζήτηση μιας πιθανής επανασύνδεσης, αν είναι αυτό που θέλεις.

Ψάχνεις κλείσιμο

Το σεξ μπορεί να αντιπροσωπεύει την ανάγκη για κλείσιμο στο τέλος μιας σχέσης. Το κλείσιμο αναφέρεται στην ύπαρξη μιας μεγαλύτερης αίσθησης αποδοχής και κατανόησης του οριστικού τέλους της σχέσης.

Είναι ένα αντίο

Μπορεί κάποιος από τους δυό σας να φεύγει από την πόλη ή την χώρα και να νιώθετε την ανάγκη να αποχαιρετήσετε ο ένας τον άλλον.

Είναι κακή ιδέα να κάνεις σεξ με πρώην;

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και όσο κι αν θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου δεν είναι τόσο καταστροφικό να κάνεις σεξ με τ@ πρώην. Θα μπορούσε να είναι μια αναγνώριση ότι έχετε μεγαλώσει και έχετε αλλάξει. Ίσως να είστε σε καλύτερη θέση τώρα να αντιμετωπίσετε τα θέματα του παρελθόντος.

Το αν είναι θετικό ή αρνητικό εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι, τον λόγο του χωρισμού, τη δουλειά και τις συνειδητοποιήσεις που έγιναν όσο ήταν χωριστά και τους λόγους για τους οποίους ξανασμίγουν.

Τα θετικά του σεξ με πρώην

Αποβάλλετε τα άσχημα συναισθήματα

Ένας χωρισμός μπορεί να σε αφήσει με άσχημα συναισθήματα για το άλλο άτομο. Το σεξ δεν θα διορθώσει απαραίτητα αυτά τα συναισθήματα, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Μπορεί, επίσης, να απαλύνει τη δυσαρέσκεια και την εχθρότητα αν η σχέση τελείωσε με κακό τρόπο.

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό

Το σεξ με τ@ πρώην μπορεί να έχει την αίσθηση του απαγορευμένου, πράγμα που το κάνει διασκεδαστικό. Παράλληλα έχει και μια γνώριμη αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια.

Αρνητικά του σεξ με πρώην

Μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματικό δεσμό

Το σεξ με έναν ή μία πρώην μπορεί να προκαλέσει ή να διατηρήσει συναισθηματικό δεσμό με τον άλλον. Μερικοί άνθρωποι μπορούν σίγουρα να κάνουν σεξ χωρίς δεσμεύσεις, αλλά άλλοι δεν μπορούν, και μπορεί να μην ξέρεις πού ανήκεις μέχρι να το ανακαλύψεις με άσχημο τρόπο.

Συναισθηματικός πόνος

Μερικοί άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα λύπης μετά το σεξ με τ@ πρώην τους. Το σεξ μπορεί να ξανανοίξει παλιές πληγές και να πυροδοτήσει σύνθετα συναισθήματα που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Μερικοί άνθρωποι ντρέπονται να μοιραστούν αυτή την εμπειρία με άλλους, γεγονός που μπορεί να συμπέσει με το να αγωνίζονται μόνοι τους, αλλά και να μη μπορούν τελικά να βάλουν μια τελεία στην σχέση τους.

Θολώνει την κρίση

Το σεξ μπορεί να μειώσει τις αναστολές, να αποσπάσει την προσοχή και να θολώσει την κρίση σου. Κατά καιρούς, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν γιατί χώρισαν. Ή, μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω σύγχυση σχετικά με τα επόμενα βήματα μετά το τέλος μιας σχέσης.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι

Αν επιλέξεις να κάνεις σεξ με τ@ πρώην, πρέπει να θυμάσαι μερικά πράγματα έτσι ώστε να μην πληγωθεί κανείς σας:

  • Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου: Σκέψου τις προθέσεις σου κι αν αυτή είναι η καλύτερη απόφαση αυτή τη στιγμή.
  • Παρακολούθησε τη διάθεσή σου: Αν παρατηρήσεις ότι αισθάνεσαι όλο και πιο ανήσυχη ή καταθλιπτική, σκέψου πώς αυτό μπορεί να σχετίζεται με το σεξ με τ@ πρώην σου.
  • Θέστε σαφή όρια: Να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τις προσδοκίες σας μεταξύ σας και ποια είναι τα όριά σας.
  • Επικοινώνησε με συνέπεια: Αν κάτι σε απασχολεί ή σε ενοχλεί, μίλα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, σκέψου ότι ίσως χρειάζεται να επανεκτιμήσεις τη δυναμική της σχέσης σας.