Θέλεις να ταξιδέψεις και να εμπνευστείς; Θες να γεμίσεις όμορφα χρώματα και εικόνες που θα σε πλημμυρίσουν συναισθήματα; Βρίσκεσαι στην σωστή σελίδα, γιατί δεν υπάρχει πιο σύντομος και απολαυστικός τρόπος να κάνεις όλα τα παραπάνω, από το άρωμα.

Ναι, γιατί η όσφρηση, ως η πιο πρωτόγονη αίσθηση με την πιο γρήγορη πρόσβαση στο υποσυνείδητό μας, έχει αυτή την δύναμη.

Ίσως γι’αυτό το εμβληματικό άρωμα της Diptyque, Do Son, δεν έχει σταματήσει εδώ και 18 χρόνια (τόσα είναι διαθέσιμο στην αγορά) να σαλπάρει σε νέα δημιουργικά ταξίδια διάφορους καλλιτέχνες. Αυτά τα ταξίδια όμως, εκτός από άρωμα περιέχουν και κινηματογραφικές εικόνες, κι έτσι η εμπειρία που θα ακουλουθήσει θα έχει σάρκα και οστά.

Αρωματικό ταξίδι με τουμπερόριζα σε ξύλινη παγόδα

Πέρυσι, οδηγός και συνοδοιπόρος στο Do Son ταξίδι, ήταν ο διάσημος φωτογράφος Tim Walker, που μας μετέφερε με το λεύκωμά του στις παιδικές αναμνήσεις ενός από τους ιδρυτές της μάρκας. Ο λόγος για τον Yves Coulant, που μεγάλωσε στο Βιετνάμ με την θαλασσινή αύρα του λιμανιού Haiphong και την πικάντικη ευωδία της τουμπερόριζας που λάτρευε η μητέρα του. Αυτό το σκηνικό ήταν η αρχική έμπνευση όχι μόνο για τον Tim Walker, αλλά και φέτος για το νέο παριζιάνικο animation studio Werlen Meyer, που αιχμαλώτισε μέσα από το animated φιλμ του, την στιγμή σύλληψης του Do Son. 

Αρωματικό ταξίδι με τουμπερόριζα σε ξύλινη παγόδα

O Yves Coueslant κάθεται στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, καθισμένος στο τραπέζι εργασίας του, ονειρεύεται και φαντάζεται το Do Son. Νοερά τοπία της παιδικής του ηλικίας ζωντανεύουν, ενώ το στυλό και το σημειωματάριό του καταγράφουν επιμελώς την έμπνευσή του. Ταυτόχρονα, τα όμορφα χρώματα και οι εικόνες του Werlen Meyerstudio ντύνονται μουσικά από τον πολυβραβευμένο Βρετανό τραγουδοποιό, συνθέτη και performer, James Blake. Κάπως έτσι αυτό το αρωματικό ταξίδι απογειώνεται. 

Αρωματικό ταξίδι με τουμπερόριζα σε ξύλινη παγόδα

Όλος αυτός ο καλλιτεχνικός ντόρος δεν θα γινόταν, αν το άρωμα Do Son από μόνο του δεν ήταν ένα αριστούργημα. Για την δημιουργία του συνεργάστηκαν ο γνωστός αρωματοποιός Fabrice Pellegrin και οι δύο από τους ιδρυτές της μάρκας, Christiane Montadre-Gautrot και Yves Coueslant. Οι αυθεντικές μνήμες της μητέρας του τελευταίου ήταν και η αφετηρία. Η τουμπερόριζα, όπως ανέφερα και παραπάνω είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αρωματικής πυραμίδας του Do Son, κι εδώ ο Pellegrin ανέπτυξε όλες τις ιδιότητες αυτού του σαγηνευτικού λευκού άνθους μέσα από όμορφες συγχορδίες. Στην κορυφή επέλεξε το άνθος πορτοκαλιάς από Αφρική, την ίριδα και το τριαντάφυλλο. Στην καρδιά του αρώματος η τουμπερόριζα παντρεύεται με το ροζ πιπέρι και η βάση εμπλουτίζεται με βενζόη και musk.

Μόλις οσφρανθείς το Do Son, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου μείνει χαραγμένο στη μνήμη, ακριβώς όπως οι παγόδες, τα τεράστια νούφαρα και τα πολύχρωμα σύννεφα πάνω από κοπάδια ψαριών χαράχτηκαν στο νου του Coueslant ως παιδί. O τελικός προορισμός μας θα είναι εκείνη η παγόδα που κοιτάει προς τον μακρινό θαλασσινό ορίζοντα, η εικόνα που θα δεις και στο τέλος αυτής της ταινίας. Εκεί θα απολαύσεις την δροσιά του τοπίου και την ήρεμη δύναμη του νου σου και σίγουρα με το Do Son στα χέρια σου θα γνωρίζεις πως να ξαναβρεθείς εκεί ξανά με ένα σνιφ.

Αρωματικό ταξίδι με τουμπερόριζα σε ξύλινη παγόδα

*To Do Son Eau de Toilette και το Eau de Parfum καθώς και το Cleansing Hand & Body Gel είναι όλα περιορισμένης έκδοσης. Το αρωματικό κερί της σειράς παραμένει στον κατάλογο της Diptyque και όλα θα τα βρεις στα attica City Link, Golden Hall και Τσιμισκή, στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticadps.gr/eshop, καθώς και στο Hondos Center Γλυφάδα.