Ακόμα και αν έχεις την πιο τέλεια κουζίνα, με ωραίο design, οργανωμένη και πεντακάθαρη, ξέρεις πως έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τους αποθηκευτικούς χώρους των ντουλαπιών σου. Αν έχεις κι εσύ στο ντουλάπι αυτό απορρυπαντικά, παλιά σφουγγάρια, σακούλες σκουπιδιών, υγρό καθαριστικό πιάτων ή οτιδήποτε άλλο και ήρθε η ώρα να το καθαρίσεις και να το οργανώσεις, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να πετάξεις ή να τους αλλάξεις θέση.

Αρχικά, ξεκίνα με το πιο σημαντικό βήμα που είναι αυτό της καθαριότητας. Βγάλε όλα τα αντικείμενα που έχεις αποθηκεύσει εκεί, καθάρισε καλά το μέρος, τοποθέτησε εφημερίδες στον πάτο του ντουλαπιού και δες παρακάτω τι δεν χρειάζεται να έχει πλέον θέση εκεί. 

Βλαβερά χημικά 

Μπορεί να χρησιμοποιείς, περιστασιακά, ισχυρά χημικά για να καθαρίσεις το μπάνιο ή άλλα σημεία του σπιτιού σου όπως υδροχλωρικό οξύ, αλλά τα προϊόντα αυτά καλό θα ήταν να τα τοποθετήσεις σε κάποια αποθήκη ή στο γκαράζ, ώστε να είναι μακριά από μικρά παιδιά αλλά και από τρόφιμα.

Εύφλεκτα προϊόντα

Πολλά απορρυπαντικά, υγρά και σπρέι όπως τα εντομοκτόνα, οι μπογιές κ.ά. είναι εύφλεκτα και για αυτό θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλείς χώρους με τις κατάλληλες συνθήκες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Καλό θα ήταν λοιπόν να απομακρύνεις οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό κάτω από το ντουλάπι του νεροχύτη της κουζίνας σου τόσο φυσικά για τη δική σου ασφάλεια όσο και για του σπιτιού σου. 

Πετσέτες κουζίνας και χάρτινες σακούλες

Οι πετσέτες κουζίνας και οι χάρτινες σακούλες μπορούν μπορούν πολύ εύκολα να καταστραφούν αν χυθεί κάποιο απορρυπαντικό ή υγρό μέσα στο ντουλάπι. Φρόντισε λοιπόν να τις αποθηκεύσεις μόνες τους σε κάποιο άλλο ντουλάπι κοντά στην κουζίνα ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιείς το ίδιο εύκολα και γρήγορα. 

Τροφή για κατοικίδια

Σίγουρα δεν θέλεις να αποθηκεύσεις την τροφή για το κατοικίδιό σου πάνω στην κουζίνα, δίπλα από το φαγητό σου αλλά να που και το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη δεν είναι το κατάλληλο μέρος για δύο λόγους. Αρχικά, συχνά σε αυτό το μέρος υπάρχει υγρασία που μπορεί να καταστρέψει την τροφή και επίσης τα απορρυπαντικά μπορεί να την μολύνουν και κατά συνέπεια η τροφή να δηλητηριάσει το ζώο.

Μικροσυσκευές

Είναι κοινό πρόβλημα για πολλούς το πού θα αποθηκεύσουν τις μικροσυσκευές και σίγουρα ο χώρος της κουζίνας δεν είναι ποτέ αρκετός αλλά το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη δεν είναι το κατάλληλο μέρος, καθώς η υπερβολική υγρασία ή ένα απορρυπαντικό που θα χυθεί, μπορεί πολύ εύκολα να τις καταστρέψει.

Άλλα πράγματα

Καθαριστικό πιάτων, σφουγγάρια και πανάκια σίγουρα δεν πρέπει να αποθηκεύονται κάτω από τον νεροχύτη, καθώς γεμίζουν τον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται ακατάστατος και ανοργάνωτος, ενώ πολλές φορές αυξάνουν τη δυσκολία στο να βρεις άλλα αντικείμενα που έχεις αποθηκεύσει.