Μία απόδραση με αέρα αλμύρας είναι η πρώτη εμπειρία που θέλουμε να ζήσουμε οι περισσότεροι μόλις τελειώσει ο χειμώνας. Έτσι, μια απόδραση στον Αργοσαρωνικό είναι κάτι που περιμένουμε πώς και πώς.

Με μια απόδραση στον Αργοσαρωνικό, ξεκινούν οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις

Σπέτσες

Οι αρχοντικές Σπέτσες αποτελούν must προορισμό για την άνοιξη. Το νησί βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα και είναι ιδανικό για να αποφορτιστείτε, να κάνετε βόλτες με άμαξα, ποδηλατάδα και φυσικά να φάτε ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά εκεί που σκάει το κύμα. Ανάμεσα σε όσα θα δοκιμάσετε, μην παραλείψετε την τοπική συνταγή ψάρι “αλά Σπετσιώτα”.

Μόλις φτάσετε στις Σπέτσες, φυσικά, θα αντικρίσετε την Ντάπια αλλά ανάμεσα σε άλλα αξιοθέατα είναι το Μουσείο Μπουμπουλίνας, το αρχοντικό του Αναργύρου αλλά και το Μουσείο Σπετσών.

Αίγινα

Η Αίγινα κρύβει τόσο πολλές όμορφες γωνιές που θα σας εντυπωσιάσει. Ξεκινώντας με βόλτα στα σοκάκια της, συνεχίζοντας με εξαιρετικό φαγητό αλλά και προσφέροντας τη δυνατότητα για πανέμορφες πεζοπορίες, για πολλούς αποτελεί αγαπημένο νησί.

Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο νησί και φυσικά, μην ξεχάσετε φεύγοντας να προμηθευτείτε τα απαραίτητα τοπικά προϊόντα, όπως είναι το περίφημο φιστίκι τόσο στην απλή του μορφή όσο και στην πιο σύνθετη, όπως είναι η πραλίνα με 100% φιστίκι.

Unsplash

Ύδρα

Ιστορική, κοσμοπολίτικη, η Ύδρα είναι σημείο αναφοράς για τις μίνι αποδράσεις από την πόλη. Αυτή την εποχή η Ύδρα θα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός και όχι άδικα αφού διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά της, έχει φιλόξενους κατοίκους και φυσικά δεν της λείπει το καλό φαγητό.

Η Ύδρα διαθέτει και σημαντικά αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε, όπως είναι το Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας, το οποίο προβάλλει σημαντικό αρχειακό υλικό αλλά στους χώρους του ανάλογα την περίοδο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και διάφορες εκθέσεις. Ακόμη, άλλο ένα σημαντικό αξιοθέατο είναι η οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το Αρχοντικό Τομπαζή.

Πηγή: Diakopes.gr