Μπορεί να έχεις στην κατοχή σου την καλύτερη μάσκα για απαλά μαλλιά ή να γνωρίζεις ποια σπιτική συνταγή μπορεί να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή του μπάνιου, σκέφτεσαι πως εκείνα τα 10-15 λεπτά παρά είναι πολλά για να περιμένεις τη μάσκα μαλλιών να «δουλέψει». Ταυτιζόμαστε.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως όταν διαβάσαμε το απλό κόλπο της Bridgette Hill, ειδικός στο τριχωτό της κεφαλής, κάναμε μια παύση και αναρωτηθήκαμε: Λες; Η Hill προτείνει να εφαρμόζεις τη μάσκα μαλλιών, ακριβώς πριν την προπόνησή σου, ώστε να ελαχιστοποιείς τον χρόνο του μπάνιου και να πετυχαίνεις τα πιο απαλά μαλλιά.

Γιατί, όμως;

Ο καθένας έχει διαφορετικό πρόγραμμα και κατά πάσα πιθανότητα έντονη καθημερινότητα, οπότε αρχικά είναι σημαντικό να αναλογιστείς τις κοινωνικές συναναστροφές σου και να σχεδιάσεις τη φροντίδα των μαλλιών σου, ξεκινώντας από εκεί. Τις μέρες που δεν έχεις κάτι να κάνεις και ξέρεις ότι μετά την προπόνηση θα επιστρέψεις σπίτι, τότε είναι μία μέρα για μάσκα μαλλιών.

«Αν κάνεις hot yoga, μπορείς να αξιοποιήσεις την ώρα της πρακτικής σου, για να ενσωματώσεις σε αυτή ένα τελετουργικό περιποίησης μαλλιών», προσθέτει η Hill. Για να μην αναφέρουμε, ότι η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διείσδυση των θρεπτικών συστατικών της μάσκας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε προπόνηση.

Αλλά προτού κατευθυνθείς στο γυμναστήριο ή το studio, λάβε υπόψη πως θα θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια πιο ελαφριά μάσκα που απορροφάται εύκολα από τα μαλλιά. Απόφυγε τις παχύρρευστες μάσκες, για χάρη του yoga mat σου και όχι μόνο. Αντιθέτως, βρες μια μάσκα που απλώνεται εύκολα με μία χτένα με φαρδιά δόντια. Θα μπορούσες ακόμα και να εφαρμόσεις ένα έλαιο μαλλιών, αντί μάσκας. Στη συνέχεια, πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν κότσο και απόλαυσε την προπόνησή σου και, φυσικά, τα υπέροχα, απαλά μαλλιά σου.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

6 τρόποι να αντιμετωπίσεις το σπάσιμο των μαλλιών
Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;
Χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά για να έχεις υγιή μαλλιά