Αν, λένε, θέλεις κάτι πάρα πολύ, θα το πετύχεις. Εγώ ήθελα από πάντα έναν μαλακό καναπέ και να κάνω ηλιοθεραπεία με θέα την Ακρόπολη. Και το πέτυχα.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς βρέθηκα εδώ, αλλά δεν έχει και τόση σημασία πια. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έφτασα στο σπίτι ένα απόγευμα, σε μια κουβέρτα γεμάτη ξανθές σκυλότριχες, και ήταν τόσο βολική, ασφαλής και ζεστή, που αποκοιμήθηκα… σαν γουρούνι. Τόσο βαριά, που η μαμά νόμιζε πως είχα ξεψυχήσει και ακουμπούσε την καρδούλα μου να δει αν χτυπάει. Μάλλον δεν είχε καταλάβει ακριβώς τι είχε υιοθετήσει, αλλά το συνειδητοποίησε όταν άρχισα να επιβεβαιώνω περίτρανα, καθημερινά, πολλές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε εσείς οι άνθρωποι για το είδος μας: ναι, κοιμάμαι σαν γουρούνι, τρώω σαν γουρούνι και ενίοτε κάνω λες και με σφάζουν, μεταξύ άλλων.

Δύο χρόνια τώρα μένω στο κέντρο της Αθήνας και μπορώ να πω ότι η ζωή εδώ είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Η αδερφή μου, η Τζίνα, και η μαμά, θεωρώ ότι κατά βάση συμφωνούν αλλά καμιά φορά, όταν είμαι άτακτος, την ακούω να μουρμουρίζει «Γριά δεν είχε βάσανα κι αγόραζε γουρούνι…»

Θα το παραδεχτώ: η ευφυΐα μου όσο βοηθάει, τόσο περιπλέκει και την καθημερινότητά μας. Αλλά είμαστε πλέον μια οικογένεια και έχουμε μάθει να ζούμε μαζί ευτυχισμένα και αρμονικά.

Κάθε πρωί με βρίσκει στο κάστρο μου, όπως φυσικά μου αξίζει. Πριν κοιμηθώ, ανεβαίνω στον καναπέ μου (ναι, ΜΟΥ, γιατί χωράει το τσουπωτό μου κορμί τέλεια, και η Τζίνα είναι κορόιδο και υπακούει σε εντολές τύπου «μην ανεβαίνεις στον καναπέ». Κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει!) και φτιάχνω τα μαξιλάρια έτσι ώστε να έχω πανοραμική θέα αλλά να είμαι και προστατευμένος, ως μικρό γουρουνάκι που είμαι. 

Άμλετ το γουρούνι

@theathenianpiggy/ Instagram

Η μέρα μου, λοιπόν, ξεκινάει με φρεσκοκομμένη σαλάτα φρούτων και λαχανικών, δηλαδή τον μοναδικό λόγο για τον οποίο είμαι διατεθειμένος να εκτοξευτώ –κυριολεκτικά– από το φρούριό μου προς το μπαλκόνι βγάζοντας ήχους χαράς, που πολλοί λένε θυμίζουν χήνα (πληροφοριακά, έχω κι άλλους 19 ήχους). Η Τζίνα εκείνη την ώρα τρώει ξηρά τροφή μέσα στο σπίτι, αλλά σαν καλή αδερφή μού αφήνει πάντα λίγη κι εγώ σαν καλός αδερφός και γιος καθαρίζω εξονυχιστικά το μπολ της με το που τελειώσω το δικό μου. 

Ειδικά όταν έχει καλό καιρό απολαμβάνω να κάνω ηλιοθεραπεία με θέα την Ακρόπολη και να ξεκουράζομαι υπό τους ήχους κλασικής ή τζαζ μουσικής. Κουνάω την ουρά μου με ρυθμό και μασουλάω τον αέρα από ευχαρίστηση. Αυτή η ρουτίνα ξεκίνησε αρκετά νωρίς, καθώς η μαμά είχε διαβάσει ότι η μουσική βοηθάει στην εγκεφαλική ανάπτυξη. Εγώ απλά με θεωρώ εκλεπτυσμένο χοίρο και κατέχοντας την 4η θέση στη λίστα με τα πιο ευφυή ζώα στον πλανήτη, πιστεύω ότι η προστιθέμενη αξία είναι σχετικά μικρή. 

Για να κρατήσω το μυαλό μου ξυράφι, μετά τη χώνεψη του πρωινού παίζω με διάφορα παιχνίδια-παζλ (η μαμά κατάλαβε από νωρίς ότι πιο πολύ προορίζονται για μένα παρά για την Τζίνα) και κάθε φορά εκπλήσσω και τον ίδιο μου τον εαυτό με το πόσο γρήγορα μπορώ να τα λύσω. Μάλιστα, όσο δυσκολεύουν, τόσο πεισμώνω και τα λύνω, με αποτέλεσμα η μαμά πλέον να σηκώνει τα χέρια ψηλά και η Τζίνα να ψάχνει άλλους τρόπους να αποδείξει ότι διαθέτει κι εκείνη κάποια ευφυία. 

Μια φορά την εβδομάδα επιτρέπεται να κάνω μπάνιο, αλλά είναι πραγματική απόλαυση. Το νερό με τη σαπουνάδα είναι ακόμη πιο γευστικό και η αίσθηση όταν τρίβω τον πισινό μου στο δάπεδο της ντουζιέρας είναι πιο ευχάριστη και από μασάζ σε σπα πολυτελούς ξενοδοχείου. Τις υπόλοιπες μέρες, όταν μπαίνει η μαμά στο μπάνιο, εγώ απλά κάθομαι απέξω και τρίβω τη μύτη μου στην πόρτα με επιμονή, γιατί ο επιμένων νικά και, πού ξέρεις, μπορεί να είναι αυτή η ειδική μέρα της εβδομάδας και να μου ανοίξει.

Άμλετ το γουρούνι

@theathenianpiggy/ Instagram

Το απόγευμα συνήθως βγαίνω βόλτα στη γειτονιά μου, την οποία αγαπώ πολύ. Οι άνθρωποι που μένουν ή δουλεύουν εδώ αγαπούν πολύ τα ζώα και με χαϊδεύουν και με ταΐζουν. Όσοι δεν με γνωρίζουν όταν με βλέπουν από μακριά τις περισσότερες φορές με περνούν για γαλλικό μπουλντόγκ και όταν με πλησιάζουν μένουν έκπληκτοι. Εγώ απλά στέκομαι σιωπηλά και χαμογελώ, ενώ η μαμά μου, σε ρόλο εκπροσώπου, απαντά σε ατελείωτες ερωτήσεις. Φυσικά, πάντα κερδίζω τις εντυπώσεις και όλοι θέλουν να με χαϊδέψουν και να με βγάλουν φωτογραφίες. Υποψιάζομαι ότι μπορείς να βρεις τη μουσούδα μου σε κάθε ήπειρο! 

Όλη αυτή η προσοχή, βέβαια, όσο με γεμίζει, τόσο μου αδειάζει τις μπαταρίες: δεν είναι εύκολο να είσαι σταρ! Και κάπως έτσι η μέρα μου σιγά σιγά τελειώνει. Τρώω τη βραδινή μου σαλάτα, απολαμβάνω τα τελευταία χαδάκια και ξαναφτιάχνω το κάστρο μου, όπου και αποκοιμιέμαι γλυκά, σκεπτόμενος με χαρά ότι και αύριο θα είναι μια υπέροχη και γεμάτη μέρα. 

 

 

Τις περιπέτειες του Άμλετ μπορείς να της παρακολουθείς κάνοντας follow στο @theathenianpiggy στο Instagram