To να πάμε μια βόλτα σε ένα περιβάλλον όπου θα είναι το σπίτι ζώων που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, όπως τα γαϊδουράκια, τα άλογα ή τα κατσικάκια, είναι βέβαιο πως θα μας γεμίσει χαρά. Το να ξεκινήσετε ένα πρωί Σαββάτου και να επισκεφθείτε κάποιο από αυτά τα πολύ ξεχωριστά μέρη, θα σας αναζωογονήσει και θα είναι ο καλύτερος τρόπος για μια διαφορετική βόλτα μέσα από αυτά τα αγροκτήματα μια ανάσα από την Αθήνα.

Σε αυτά τα αγροκτήματα μια ανάσα από την Αθήνα θα περάσετε μοναδικές στιγμές τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους!

Farma Moo

Η Farma Moo στην Νέα Μάκρη είναι ένας υπέροχος χώρος τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες που αναζητούν μια ζεστή και ξεχωριστή εμπειρία πολύ κοντά στην πόλη. Εκεί, σε μια πολύ μεγάλη έκταση θα μπορέσετε να παίξετε με ζωάκια ή να συμμετάσχετε σε διάφορα εργαστήρια, όπως κηπουρικής ή κεραμικής. Ειδικά για τα παιδιά αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με ζωάκια όπως οι κότες ή τα αλογάκια αλλά και να μάθουν πώς να κάνουν συγκομιδή λαχανικών!

Φυσικά, θα απολαύσετε τον καφέ σας σε έναν πολύ όμορφο χώρο υπό την σκιά των δέντρων.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Το περιβόλι στη Βάρη

Ξαφνικά θα βρεθείτε σε ένα φυσικό ησυχαστήριο μέσα στην πόλη στο οποίο μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας, να δουλέψετε με το laptop σας σε ένα από τα τραπεζάκια του, να πάρετε ιδέες για τον δικό σας κήπο και μποστάνι κι αν έχετε παιδιά να συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματα του Περιβολιού, με τα οποία σίγουρα θα ξετρελαθούν.

Το περιβόλι προσφέρει πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά τα οποία αφορούν είτε τον κόσμο της μέλισσας, τη κηπουρική σε λαχανόκηπο, το πώς μαζεύουμε ελιές και πολλές ακόμη αγροτουριστικές δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες!

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Γαϊδουροχώρα

Η Γαϊδουροχώρα είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε ενδεχομένως. Είναι ένας χώρος αφιερωμένος στα όμορφα γαϊδουράκια, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο εκτροφής για αυτά. Παράλληλα, λειτουργεί ως χώρος αναψυχής, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και θεραπείας για τους ανθρώπους. Σε ένα αγρόκτημα γεμάτο αμυγδαλιές, ελιές και πολύ θυμάρι, αναπτύξαμε ένα περιβάλλον που θυμίζει παλιά ελληνική ύπαιθρο.

Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν την συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής.

Θα λέγαμε πως ίσως μια γνωριμία σας με αυτά τα πλάσματα είναι ένα μάθημα ζωής. Στην ιστοσελίδα της Γαϊδουροχώρας θα δείτε το βιογραφικό όλων των… οικοδεσποτών που σας περιμένουν εκεί, όπως της Λεμονιάς, του Δον Πεπίτο, της Μανού και πολλών ακόμη.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Aνεβαίνοντας προς την λίμνη Μπελέτσι, θα βρεθείτε στον υπέροχο χώρο του Λακκαγκίνη στα Κιούρκα, όπου θα συναντήσετε μέχρι και… λάμα!

Ναι πράγματι, στο Λακκαγκίνη στα Κιούρκα υπάρχουν λάμα και ελαφάκια που ζουν μαζί αρμονικά. Πιο πέρα, θα συναντήσετε αρκετές καφετί κατσίκες που πλησιάζουν τον κόσμο αποζητώντας να τις ταΐσετε, γαϊδουράκια αλλά και μικρά καγκουρό! Τα οποία βέβαια θα είναι λίγο διστακτικά και δεν θα σας πλησιάσουν εύκολα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια τέτοια βόλτα θα σας μείνει αξέχαστη!

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Πηγή: Diakopes.gr