Είναι γνωστό πως η θερμοκρασία του νερού στο ντους είναι ανάμεσα στις βασικές αιτίες που αφυδατώνεται η επιδερμίδα, ειδικά το χειμώνα. Δίχως αμφιβολία, είναι τόσο απολαυστικό να χαλαρώνεις κάτω από το ζεστό νερό μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα – όμως, αξίζει να θέτεις την επιδερμίδα σου σε αυτή τη δοκιμασία, από την οποία τελικά θα βγει με απώλειες; Τι να κάνουμε λοιπόν για να μην πάθουμε αφυδάτωση στο ντους;

Τι προτείνει η ειδικός

Η ενυδάτωση του σώματος αμέσως μετά το ντους είναι αυτό στο οποίο επιμένουν οι ειδικοί, μια κίνηση που επιδιορθώνει τον δερματικό φραγμό, προσφέρει πολύτιμη υγρασία και την «κλειδώνει» στην επιδερμίδα. Υπάρχει, όμως, και ένα ακόμα μικρό μυστικό για εσένα που θέλεις που και που να ενδίδεις σε ένα ζεστό μπάνιο – αυτό το μυστικό το μοιράστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της η celebrity αισθητικός Natalie Aguilar και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τι προτείνει η Aguilar; «Μία από τις αγαπημένες μου ιεροτελεστίες για τη φροντίδα του ξηρού, αφυδατωμένου δέρματος ο χειμώνα είναι να απλώνω ένα body oil, ειδικά από κουκούτσια σταφυλιών, σε όλο μου το σώμα πριν μπω στο ντους»- ναι, σωστά διάβασες, η expert έρχεται να αλλάξει τη σειρά που έχουμε συνηθίσει στο bodycare και έχει έναν καλό λόγο για αυτό: «Αυτό το φιλμ ελαίου προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα και εμποδίζει τους ερεθισμούς», εξηγεί στη συνέντευξή της.

Σίγουρα αυτό το tip είναι σούπερ βοηθητικό για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στο ζεστό νερό, το οποίο όμως παρασύρει τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια από την επιδερμίδα, στερώντας της έτσι την απαλότητα και την ελαστικότητά της. «Οι περισσότεροι άνθρωποι τους χειμερινούς μήνες έχουν την τάση να περνάνε κάμποση ώρα στο ντους, ανεβάζοντας πολύ τη θερμοκρασία του νερού, ως έναν τρόπο να ξεπεράσουν το κρύο του περιβάλλοντος. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα στον δερματικό φραγμό και τελικά, στα επίπεδα υδάτωσης της επιδερμίδας», λέει η Aguilar. Πώς μπορείς να το αποφύγεις; Απλώνοντας σε όλο το σώμα body oil πριν το μπάνιο, δημιουργείς ένα φιλμ που απομακρύνει γρήγορα το ζεστό νερό από την επιφάνεια του δέρματος, πριν προλάβει να προκαλέσει αφυδάτωση.

αφυδάτωση στο ντους

Chelsea Shapouri/ Unsplash

Ποια έλαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αποφύγεις την αφυδάτωση στο ντους

Η ίδια έχει αδυναμία στο έλαιο από κουκούτσια σταφυλιών, που έχει και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες – εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το body oil της αρεσκείας σου, με προτίμηση στα ξηρά έλαια γιατί η απορρόφηση είναι άμεση και δεν αφήνουν ούτε την παραμικρή κολλώδη αίσθηση στο σώμα.

Φυσικά η Aguilar δεν παραλείπει το απαραίτητο βήμα της ενυδάτωσης και μετά το ντους: «Αμέσως μόλις βγω, αναμειγνύω το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιών με την αγαπημένη μου ενυδατική και την απλώνω γενναιόδωρα σε όλο το σώμα», είπε στην ίδια συνέντευξη. «Με αυτή τη μαγική ιεροτελεστία θα νιώσετε και να δείτε διαφορά στην επιδερμίδα σας. Θα είναι απαλή, ενυδατωμένη και χωρίς ερεθισμούς», εξήγησε η expert και εμείς είμαστε έτοιμες να δοκιμάσουμε τη συμβουλή της- εσύ;

Θέλεις και άλλες συμβουλές;

Πώς θα περιποιηθείς την ξηρή επιδερμίδα στο σώμα τώρα

Τα 3 βήματα που θα σώσουν την επιδερμίδα σου το χειμώνα