Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να επισκεφθείτε στη Μεσσηνία και τις εκατοντάδες ξεχωριστές γωνιές της. Αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε αυτή τη πλούσια και ιστορική μεριά της Πελοποννήσου.

Μεθώνη

Unsplash

Μια μεσαιωνική πόλη που σας καλεί να ανακαλύψετε το παρελθόν της. Η ιστορία της ξεκινά από το 1205 όταν οι Φράγκοι επέλεξαν την περιοχή για να τη χρησιμοποιήσουν ως λιμάνι. Η γεωγραφική της θέση ήταν πολύ σημαντική. Το 1209 εκεί χτίστηκε το κάστρο της Μεθώνης.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, γύρω από τη Μεθώνη θα συναντήσετε όμορφες παραλίες, με την πιο ξεχωριστή να είναι αυτή της Φοινικούντας, ενώ απέναντι βρίσκεται η Σαπιέντζα.

 

Kαρδαμύλη

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victor Manolito (@victor_manolito)

Είναι μια παραμυθένια πόλη της Μεσσηνίας, στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Η παλαιά Καρδαμύλη αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής, και θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ανάμεσα σε γραφικά πυργόσπιτα και εκκλησίες του 18ου και 17ου αιώνα.

Στο κέντρο της Καρδαμύλης θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια και ξενοδοχεία.

Βέργα – Κιτριές

Μια ήσυχη γωνιά της Μεσσηνίας που βρίσκεται πολύ κοντά στην Καλαμάτα. Η παραλία της Βέργας είναι αρκετά τουριστική και τα καλοκαίρια είναι δημοφιλής προορισμός. Ενώ, οι Κιτριές είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό για όσους αναζητούν την ηρεμία της Μάνης.

Κυπαρισσία

Shutterstock

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού. Εκεί θα βρείτε το κάστρο της Κυπαρισσίας καθώς και την Παλαιά Πόλη.

Πύλος

Shutterstock

Πρόκειται για μια όμορφη κωμόπολη, που χαρακτηρίζεται ως η νύφη της Μεσσηνίας, λόγω της αυθεντικότητάς της. Αξίζει να επισκεφθείτε το Παλαιόκαστρο στην παραλία της Βοϊδοκιλιάς καθώς και το κάστρο της Πύλου. Ακόμη, σπουδαίας σημασίας είναι και ο υγρότοπος της Γιάλοβας με σπάνια είδη φυτών και πτηνών, ενώ το καλοκαίρι δεν γίνεται να παραλείψετε την παραλία της Βοϊδοκιλιάς.

Πολυλίμνιο

Unsplash

Πολλοί αναφέρονται στο Πολυλίμνιο ως “η γαλάζια λίμνη της Μεσσηνίας” και δεν έχουν άδικο. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα λιμνών που με τη σειρά τους δημιουργούν καταρράκτες, λόγω της ανομοιογένειας του εδάφους. Κάθε λίμνη έχει το δικό της όνομα, που από πίσω κρύβει μια ιστορία και τη δική της χαρακτηριστική ομορφιά. Η πιο γνωστή από όλες είναι η λίμνη Κάδη. Ο καταρράκτης που χύνεται στη μία της άκρη και το τοπίο που την αγκαλιάζει δημιουργούν ένα ειδυλλιακό μέρος.

Στούπα & Άγιος Νικόλαος

Δύο πανέμορφα χωριά, η Στούπα και ο Άγιος Νικόλαος είναι εκεί για όσους αναζητούν ηρεμία.

Καλαμάτα

Μια πόλη που διαρκώς αναπτύσσεται, αναδεικνύει τον χαρακτήρα της και σίγουρα ο επισκέπτης δεν τη βαριέται εύκολα. Ειδικά κατά το καλοκαίρι έχει φανατικό κοινό, αφού μπορείτε να βρείτε πολλές παραλίες που είναι ιδανικές για παιδιά, έχει καλό φαγητό και επίσης, προσφέρει δραστηριότητες για να κάνετε και κάτι πιο ξεχωριστό.