Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο από το να απολαμβάνεις ένα υπέροχο βιβλίο σε μια δροσερή γωνιά της αυλής καθώς τα τζιτζίκια τραγουδούν; Το Καλοκαίρι και το Βιβλίο είναι από εκείνα τα «ζευγάρια» που έχουν γράψει ιστορία. Και με τις διακοπές του Αυγούστου να βρίσκονται πια προ των πυλών, δεν θα σου κρύψω πως είμαι έτοιμη να μπω σε ένα βιβλιοπωλείο και να αφήσω εκεί ένα σεβαστό ποσοστό από τις οικονομίες μου, ώστε να γεμίσω τη βαλίτσα μου με βιβλία… και δύο μαγιό.

Και δεν ξέρω για εσένα αλλά κάθε καλοκαίρι έχω κάποιους συγκεκριμένους συγγραφείς και αγαπημένα βιβλία που θέλω να διαβάζω ξανά και ξανά. Δεν μπορώ όμως να αντισταθώ και σε κάποιες νέες, πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες που προσκαλούν για βουτιές σε φανταστικούς κόσμους, περίπλοκες σχέσεις, ιστορικές στιγμές και απίθανες περιπέτειες.

Από τη σοφία της Ανατολής και το κοινό των έφηβων αγοριών με τα… χταπόδια μέχρι την περιήγηση σε ένα σπιτικό ζωολογικό κήπο και το μυαλό ενός «διαλυμένου κοριτσιού» δες παρακάτω τις δικές μας προτάσεις από τις νέες κυκλοφορίες του καλοκαιριού και διάλεξε εκείνες που θα συνοδεύσουν φέτος τις διακοπές σου.