«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Δηλαδή, μην περιμένεις τα πάντα από τους θεούς, κάνε κι εσύ ό,τι μπορείς για να φτάσεις στον στόχο σου. Επειδή όμως στο Love Yourself ξέρουμε πολύ καλά πως η υπερπαραγωγικότητα, η εργασιομανία και το ανηλεές κυνήγι στόχων έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε έναν «μεσαίωνα» για την ψυχική μας υγεία κι ευεξία, σήμερα θα μιλήσουμε λίγο για το τι μπορεί να κάνει η… «Αθηνά» για σένα. Διότι η τύχη, το σύμπαν, η μοίρα…, πες το όπως θες, υπάρχει μέσα μας και γύρω μας.

Ακόμα και οι σκεπτικιστές της παρέας δεν μπορούν παρά να αναγνωρίσουν ότι προκειμένου να φτάσει κανείς έναν στόχο, οφείλει να στρέψει την προσοχή του προς αυτόν. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνουν οι παρακάτω πρακτικές, που εμπνευσμένες από τις διεθνείς παραδόσεις και ενισχυμένες από την επιστήμη της ψυχολογίας, «υπόσχονται» να σου χαρίσουν άφθονη τύχη.

1. Φτιάξε ένα κολάζ στόχων

Ιδανικό για εσένα που αγαπάς τις κατασκευές, το κολάζ στόχων σε βοηθά να αποκρυσταλώσεις το όραμά σου και να το μετατρέψεις σε εικόνες και σε σύντομες φράσεις. Βρες online φωτογραφίες που απεικονίζουν την ιδανική σου ζωή, βρες quotes που της ταιριάζουν, εκτύπωσέ τα όλα και φτιάξε ένα κολάζ που, στο τέλος, θα κρεμάσεις σε ένα σημείο του σπιτιού που να το βλέπεις συχνά.

2. Διηγήσου την ιδανική σου ημέρα

Αν αγαπάς το γράψιμο ή είσαι από τους φίλους του journaling, τότε αυτή η πρακτική «μαγεία» είναι τέλεια για σένα. Πάρε ένα φύλλο χαρτί και το αγαπημένο σου στυλό ή μολύβι και γράψε, με όση περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς, μια καταχώρηση ημερολογίου για μία και μόλις ημέρα. Αυτή η ημέρα όμως πρέπει να είναι η ημέρα των ονείρων σου. Όσο μακριά κι αν νιώθεις πως είσαι από αυτή, κατάγραψε κάθε σημαντική λεπτομέρεια της τέλειας σου ημέρας σε χρόνο ενεστώτα (όχι αόριστο) και μην παραλείψεις να περιγράψεις και τα συναισθήματα που νιώθεις βιώνοντάς τη.

3. Ξεφορτώσου ότι δεν χρειάζεσαι

Σε ακατάστατους χώρους, ή χώρους γεμάτους με πράγματα χαλασμένα ή που δεν χρησιμοποιούνται πια, η ενέργεια τείνει να λιμνάζει. Με όρους «επιστημονικούς» ένας τέτοιος χώρος ανεβάζει τα επίπεδα άγχους και δυσκολεύει τη συγκέντρωση. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα όλων των υπαρχόντων σου και να καθαρίσεις καλά όλο το σπίτι. Επιπλέον, βάλε ως στόχο να οργανώσεις το σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε τα πάντα να έχουν μια θέση και άφησε αρκετούς κενούς χώρους ώστε να γεμίσουν με φρέσκια ενέργεια και αφθονία.

4. Απόλαυσε ένα «τελετουργικό» μπάνιο

Αν αγαπάς να φροντίζεις το σώμα σου (και ποιος δεν το αγαπάει εδώ που τα λέμε) είναι η ώρα να απολαύσεις ένα διαφορετικό αλλά πολύ απολαυστικό λουτρό. Προμηθεύσου ειδικά άλατα αρωματισμένα με τα αγαπημένα σου λουλούδια και βότανα και πρόσθεσέ τα στο νερό της μπανιέρας μαζί με τους αγαπημένους σου κρυστάλλους (αβεντουρίνη για αφθονία, ροζ χαλαζία για αγάπη ή αμέθυστο για δημιουργικότητα και φαντασία). Μούλιασε στο νερό και οραματίσου την πραγματοποίηση των στόχων σου. Φαντάσου, ακόμα, κάθε αρνητική και κατακρατημένη ενέργεια να ξεπλένεται από το σώμα σου και ένα νέο, λαμπερό εαυτό σου να αναδύεται από το λουτρό.

5. Διάβασε θετικές δηλώσεις αφθονίας

Προκειμένου να κρατήσεις αναμένη μέσα σου τη «φλόγα» της θετικής σκέψης που φέρνει επιτυχία, γράψε κάποιες δηλώσεις που επικεντρώνονται στην αφθονία και την τύχη και διάβαζέ τες δυνατά στον εαυτό σου κάθε πρωί. Μπορεί, για παράδειγμα, να γράψεις «Ζω σε αφθονία κι η ζωή μου είναι γεμάτη ευλογίες. Είμαι αποδέκτης τύχης και καλοσύνης όπου κι αν βρίσκομαι». Έτσι δουλεύεις με το υποσυνείδητό σου ώστε να αναγνωρίζεις και να ελκυείς περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή σου.

+1 Δείξε ευγνωμοσύνη

Όλα τα παραπάνω αφορούν μονάχα στο ένα σκέλος της εξίσωσης της επιτυχίας – αυτό που θα σε βοηθήσει να ζεις με τη σκέψη πως αξίζεις κάθε τι καλό. Η άλλη πλευρά ωστόσο, είναι εκείνη που μιλά για το τι κάνεις με όλες τις ευλογίες που ήδη απολαμβάνεις. Μιλά, δηλαδή, για την έννοια της ευγνωμοσύνης. Η ενέργεια, το χρήμα, η αφθονία, η τύχη… είναι όλα ενέργειες και ως τέτοιες δεν λειτουργούν καλά όταν δεν ρέουν ελεύθερα. Γι’ αυτό αναγνώρισε την τύχη και την αφθονία που ήδη έχεις στη ζωή σου, ανακατεύθυνέ την μέσα από την έκφραση της ευγνωμοσύνης και προετοιμάσου για ακόμα περισσότερη.