Το ένα πράγμα που μου έλειψε πραγματικά τα χρόνια της πανδημίας είναι τα ταξίδια. Γιατί ένα μόνο πράγμα αγαπώ τόσο όσο το να μένω σπίτι μου κι αυτό είναι… το να φεύγω από αυτό. Ή, ακόμα καλύτερα, να φτιάχνω ένα νέο σπίτι, κάπου αλλού, για λίγες μέρες οργανώνοντας ένα ταξίδι με μικρή βαλίτσα. Και κάπως νιώθω ότι μιλάω εκ μέρους όλων μας όταν δηλώνω πως είτε μιλάμε για έναν κοντινό προορισμό που θα μας φέρει πιο κοντά στη φύση, είτε για έναν πιο μακρινό και άγνωστο, οι μικρές αποδράσεις μας γεμίζουν ενέργεια, δημιουργούν υπέροχες αναμνήσεις και μας ανανεώνουν βαθιά.

Βέβαια για να πάει κανείς οπουδήποτε, θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Κι εγω βαριέμαι όσο τίποτα να φτιάχνω βαλίτσες. Πλέον, δε, με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν εφαρμόσει οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τις χειραποσκευές, το να χωρέσει κανείς όλα όσα χρειάζεται σε ένα μικρό σακίδιο μοιάζει με viral challenge.

Αν όλα αυτά σου ακούγονται γνώριμα, τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί μέχρι το τέλος του άρθρου θα έχεις μάθει όλα τα μυστικά ώστε να προετοιμάσεις πανεύκολα κάθυε ταξίδι με μικρή βαλίτσα.

1. Κάνε ένα πλάνο

Πριν να αρχίσεις να πετάς ότι ρούχο φαίνεται ενδιαφέρον στο σακίδιό σου, πάρε μια ανάσα. Σκέψου πόσες αλλαξιές θα χρειαστείς και τι είδους. Σκοπεύεις να περπατήσεις πολύ ή θα είσαι σε εξωτερικούς χώρους; Θα πας σε ένα ζεστό ή έναν κρύο προορισμό; Θα χρειαστείς και βραδινά ρούχα ή μόνο πρωινά; Σημείωσε πόσα είδη ρουχισμού θα χρειαστείς και προτίμησε εκείνα τα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους σε διαφορετικές περιστάσεις.

2. Δημιούργησε μια πρακτική χρωματική παλέτα

Ένας είναι ο τρόπος να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά outfits με ελάχιστα μόνο κομμάτια – να επιλέξεις μόνο κομμάτια σε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους. Γι’ αυτό επίλεξε μια χρωματική παλέτα και αξιοποίησέ την τόσο για τα ρούχα όσο και για τα αξεσουάρ σου.

3. Τύλιξε τα ρούχα σου ρολό

Δίπλωσε κάθε ρούχο κι έπειτα τύλιξέ το σε ένα σφιχτό ρολό πριν το τοποθετήσεις στο σακίδιό σου. Έτσι θα γλιτώσεις πολύ χώρο και θα διατηρήσεις ατσαλάκωτα.

4. Ταξίδι με μικρή βαλίτσα; Φτιάξε νεσεσέρ με… δείγματα

Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσεις όλα τα δείγματα από κρέμες και καθαριστικά που έχεις κάπου στο μπάνιο σου αντί να πάρεις μαζί σου ογκώδη και βαριά μπουκάλια. Επιπλέον, έλεγξε αν το μέρος που θα μείνεις παρέχει είδη μπάνιου ώστε να μην πάρεις μαζί σου περιττά προϊόντα.

5. Κι αν το ταξίδι με μικρή βαλίτσα περιλαμβάνει αεροπλάνο…

…φόρεσε τα πιο ογκώδη ρούχα κι αξεσουάρ στην πτήση! Ιδίως τους κρύους μήνες που ίσως χρειαστείς πουλόβερ, μπότες, γάντια και τα λοιπά.

Έτοιμη για την επόμενη απόδραση; Εμείς σου δώσαμε όλα τα εργαλεία κι όλες τις ιδέες ώστε να φτιάξεις πανεύκολα τις αποσκευές σου. Εσύ βάλε λίγη καλή διάθεση και την καλύτερη παρέα και… καλό ταξίδι!