Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς η καλύτερη σου φίλη μπορεί να τα βγάλει πέρα με τη δουλειά, δύο παιδιά και να πηγαίνει γυμναστήριο κάθε δεύτερη μέρα; Μερικοί άνθρωποι απλώς φαίνονται σαν να έχουν υπερδυνάμεις, σωστά; Ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα, αυτοί οι τύποι ανθρώπων φαίνεται να ξέρουν πάντα τι κάνουν, είτε πρόκειται για εργασίες στο γραφείο, είτε χρειάζεται να πάνε τα παιδιά στις δραστηριότητες, μετά το σχολείο. Αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου σκεπτόμενη πώς το κάνουν οι άλλοι, ξεκίνα να αλλάζεις τις καθημερινές σου συνήθειες με αυτές που θα σε παρακινήσουν να πετύχεις τους στόχους σου. Μάθε ποιες συνήθειες έχουν οι παραγωγικοί άνθρωποι που θα βοηθήσουν και εσένα να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου.

1. Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα

Ξέρεις ότι οι παραγωγικοί άνθρωποι «ορκίζονται» στις πρωινές ρουτίνες. Από την ώρα που ξυπνούν μέχρι τον τρόπο που πίνουν τον καφέ τους, οι παραγωγικοί άνθρωποι έχουν πάντα τα πάντα προγραμματισμένα, ως έναν τρόπο εξοικονόμησης χρόνου. Οι πρωινές ιεροτελεστίες τους περιλαμβάνουν, συνήθως, διαλογισμό και άσκηση και το ντύσιμο της ημέρας είναι προγραμματισμένο από το προηγούμενο βράδυ. Μάθε κι εσύ 10 ιδέες για να δημιουργήσεις την ιδανική ρουτίνα

2. Ξύπνησε νωρίς

Αυτό μπορεί να είναι προφανές, αλλά το να ξυπνάς νωρίς δεν σημαίνει μόνο να κάνεις περισσότερα πράγματα σε μια μέρα. Έχει να κάνει με τον ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ. Εκτός από θεραπευτικό και αναζωογονητικό, ένας ξεκούραστος ύπνος θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί και να διατηρήσεις το σώμα και το μυαλό παραγωγικά. Εδώ θα μάθεις πώς θα γίνεις πρωινός τύπος.

3. Εξασκήσου στην αυτοφροντίδα και το mindfulness

Το να ζεις μια ισορροπημένη ζωή σημαίνει να αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο για να διατηρήσεις και να ενισχύσεις το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σου, που είναι ο εαυτός σου. Αυτό σημαίνει να δημιουργείς χρόνο για αυτοφροντίδα κάθε μέρα.

Αυτά τα άρθρα για την αυτοφροντίδα θα σε βοηθήσουν:

10 τρόποι να αναβαθμίσεις την αυτοφροντίδα σου
Ένα self-love challenge για να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο σε 28 μέρες
Ο πιο εύκολος διαλογισμός γίνεται στο ντους!

4. Ξεκίνα την ημέρα σου με το πιο δύσκολο task

Αυτή είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι κάθε μέρα. Αντί να περάσεις όλη την ημέρα φοβούμενη τη στιγμή που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις αυτή την ανεπιθύμητη υποχρέωση, ξεκίνα το πρωί κάνοντας τις πιο δύσκολες δουλειές της ημέρας. Αφαιρώντας το χειρότερο πράγμα από τη λίστα σου, η υπόλοιπη ημέρα θα σου φαίνεται πιο εύκολη.

5. Μάθε να λες «όχι»

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν φοβούνται να πουν «όχι», καθώς κατανοούν την αξία του δικού τους χρόνου. Άλλωστε, ο χρόνος μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Εάν σκέφτεσαι σοβαρά να ενισχύσεις την παραγωγικότητά σου, θα πρέπει να έχεις κατά νου ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι στόχοι σου. Μάθε να λες «όχι». Κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου