Για να απολαμβάνεις μία ισορροπημένη διατροφή μέσα στην εβδομάδα, προϋποθέτει να την οργανώσεις και σωστά. Πολλές φορές και εμείς, ως διατροφολόγοι, αμελούμε ή δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε τα γεύματα μας όπως θα θέλαμε. Έτσι, έπειτα από δοκιμές και πειραματισμούς έχω βρει κάποιους τρόπους που αποδίδουν για εμένα και μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ, ώστε η διαδικασία να γίνει ευχάριστη και πιο πρακτική.

5 συμβουλές για καλύτερη οργάνωση της διατροφής σου:

  • Μία φορά την εβδομάδα αφιέρωσε χρόνο στο να σκεφτείς ποιες θα είναι οι επιλογές πρωινού και των της εβδομάδας, ώστε να φροντίσεις να υπάρχουν στο σπίτι.
  • Φτιάξε λίστα πριν πας στο σούπερ μαρκετ. Με αυτό τον τρόπο, θα ψωνίσεις πράγματα που χρειάζεσαι και όχι πράγματα που μπορεί να μην ταιριάζουν μεταξύ τους ή ξέχασες ότι υπάρχουν σπίτι.
  • Επίλεξε 2-4 μέρες της εβδομάδας που είναι κάπως λιγότερο απαιτητικές, ώστε να μαγειρέψεις τα κυρίως γεύματα σου με π.χ. δυο γεύματα που τρώγονται την ίδια και επόμενη ημέρα και κάποιο που πιθανόν μπαίνει στην κατάψυξη, έτσι ώστε ακόμη κι αν μια μέρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις κάτι, θα έχεις έτοιμο φαγητό.
  • Μπορείς να χρησιμοποιείς τρόφιμα που καταναλώνονται με αρκετούς τρόπους, π.χ. να βράσεις κινόα που μπορεί να συνοδέψει ένα πιάτο με ψάρι ή να καταναλωθεί ως κυρίως σαν σαλάτα την επόμενη ημέρα. Ψήσε κοτόπουλο στον φούρνο και κράτησε το, ώστε να το ενσωματώσεις σε μια σαλάτα. Βράσε λαχανικά που αποθηκεύονται στο ψυγείο και μπορείς να τα αξιοποιήσεις περισσότερες ημέρες.
  • Αν δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις κάτι το πρωί, αφιέρωσε 10-15 λεπτά το βράδυ. Φτιάξε ακόμη και το πρωινό σου γεύμα που μπορεί να είναι overnight oatmeal ή ένα σαντουιτσάκι που αποθηκεύεται στο ψυγείο. Έπειτα, βάλε το φαγητό σου και τα σνακ σε ταπεράκια οργανωμένα.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

6 τρόποι να μειώσεις τη σπατάλη φαγητού
Τι να έχω στο ψυγείο; 5 τρόφιμα που χρειάζεσαι απαραίτητα
6 βασικές τροφές μεσογειακής διατροφής