Το μπαλέτο είναι ένα είδος χορού που πάντα μας συναρπάζει, αφού πίσω από τις καλλίγραμμες, αιθέριες φιγούρες των χορευτών κρύβονται ατελείωτες ώρες απαιτητικών και επίπονων προπονήσεων.

Η ενδυνάμωση, η αύξηση της ευλυγισίας, του συντονισμού και της ρυθμικότητας είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από το μπαλέτο, ακόμα κι αν δεν είσαι επαγγελματίας χορεύτρια.

Πλέον, στο YouTube υπάρχουν αναρίθμητα προγράμματα γυμναστικής με στοχευμένες ασκήσεις που είναι εμπνευσμένες από τον κλασικό χορό και θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις το μπαλέτο και να αισθανθείς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σου.

5 προγράμματα άσκησης εμπνευσμένα από το μπαλέτο

 

Σε αυτό το 25λεπτο πρόγραμμα θα δοκιμάσεις 6 ασκήσεις εμπνευσμένες από το μπαλέτο χωρίς άλματα και χωρίς εξοπλισμό. Ενδυνάμωση και αερόβια, 2 σε 1.

 

Σμίλευση ολόκληρου το σώματος με αυτό το 15λεπτο πρόγραμμα της Maddie που δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό.

Για ένα δυνατό και καλλίγραμμο σώμα, η Louisa, πρώην επαγγελματίας μπαλαρίνα και δημιουργός του vlog Train Like a Ballerina. προτείνει ένα αερόβιο πρόγραμμα με ασκήσεις που μιμούνται εκείνες του μπαλέτου.

Διαλειμματική προπόνηση και μπαλέτο; Ναι, συνδυάζονται σε αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα που προτείνει η Sara Frazzetta του vlog Fit on Pointe.

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου Πιλάτες, μπορείς να το συνδυάσεις με ασκήσεις εμπνευσμένες από το μπαλέτο σε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής που προτείνει η Nicole στο vlog Move with Nicole. Μισή ώρα από τον χρόνο σου, ένα στρωματάκι και καλή διάθεση είναι τα μόνα που θα χρειαστείς.

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν:

10 ασκήσεις stretching για να κάνεις μόλις ξυπνήσεις
Άσκηση το πρωί: Έτσι θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;