Σίγουρα δεν μπορούμε να σε απαλλάξουμε από τη θορυβώδη και έντονη καθημερινότητα, αλλά πώς θα σου φαινόταν αν βρίσκαμε πραγματικά βιώσιμους τρόπους να την κάνουμε λίγο καλύτερη; Ξεκινώντας από τη στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου, λοιπόν, θα ανακαλύψεις στη συνέχεια μερικές εύκολες συμβουλές για να βελτιώσεις την πρωινή ρουτίνα σου.

1. Άφησε το κινητό

Τσεκάρεις το κινητό σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις; Τα κακά νέα της επικαιρότητας, τα μηνύματα από φίλους και συγγενείς και τα emails της δουλειάς είναι αρκετά για να σε αποσυντονίσουν πριν καλά καλά σηκωθείς από το κρεβάτι. Γι’αυτό, προτίμησε να έχεις το κινητό τηλέφωνο μακριά από το υπνοδωμάτιο και να το ελέγξεις αρκετή ώρα αργότερα. Δεν υπάρχει λόγος να ανατιμετωπίσεις όλα τα ζητήματα της ημέρας, αμέσως μόλις ανοίξεις τα μάτια σου.

2. Ξύπνα λίγο νωρίτερα

Μην ανησυχείς! Δεν εννοούμε να ξυπνήσεις στις 5 π.μ., αλλά 15 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο αρκούν για να σου χαρίσουν την ηρεμία που χρειάζεσαι, ώστε να τα κάνεις όλα σε πιο αργό ρυθμό. Με τον δικό σου ρυθμό.

3. Ξεκίνα την ημέρα με κάτι που σου αρέσει

Γράψιμο; Διάβασμα εφημερίδας; Λίγη yoga; Ή μήπως ένα φλιτζάνι τσάι στον καναπέ; Ξεκινώντας την ημέρα σου με κάτι που σου δίνει αμέσως χαρά, θέτεις τον τόνο της υπόλοιπης ημέρας. Κι αν δεν έχεις αρκετό διαθέσιμο χρόνο για αυτό, τότε κάνε κάτι πολύ απλό, ενώ παράλληλα ετοιμάζεσαι: βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι ή podcast και αντάλλαξε μερικά χάδια με το κατοικίδιό σου. Οι απλές κινήσεις κάνουν μεγάλη διαφορά.

4. Οργανώσου

Προετοίμασε τον εαυτό σου για την ημέρα που έρχεται, καταγράφοντας όλα όσα θα ήθελες να κάνεις μέσα στην ημέρα. Μπορείς να το κάνεις και το πρωί που θα ξυπνήσεις, αλλά εμείς σου προτείνουμε να αφιερώσεις 5 λεπτά πριν κοιμηθείς, το προηγούμενο βράδυ. Ποια θέματα έχουν προτεραιότητα; Τι θα ήθελες να κάνεις; Θυμήσου πως, πολλές φορές, οι υπέρμετρες προσδοκίες μάς φέρνουν αντιμέτωπους με υποχρεώσεις που δεν ολοκληρώθηκαν, γι’αυτό έχε τη λίστα σου σαν σημείο αναφοράς, αλλά όχι σαν λόγο για επιπλέον άγχος και ματαίωση.

5. Κινήσου

Σύμφωνα με τον Hal Elrod, συγγραφέα του βιβλίου The Miracle Morning, η άσκηση είναι σημαντική για το ξεκίνημα της ημέρας, καθώς σου δίνει ενέργεια, πνευματική διαύγεια και παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητά σου. Ακόμα κι αν δεν είσαι πρωινός τύπος, μπορείς να κάνεις μερικές ασκήσεις stretching, να χορέψεις ή να αφήσεις το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από τη δουλειά, ώστε να περπατήσεις. Το τελευταίο, μάλλον, το κάνεις έτσι κι αλλιώς ε;