Είναι μερικές στιγμές στη ζωή σου που χρειάζεσαι μια μεγαλύτερη ώθηση κινήτρου! Για εμένα τέτοιες στιγμές είναι όταν προετοιμάζομαι να κάνω μια προπόνηση για την οποία δεν έχω καμία όρεξη, ή ακόμα και τις στιγμές που κάνω την προπόνηση. Οι ώρες που περνάω πάνω σε ένα στατικό ποδήλατο, χάρη στο άθλημα που κάνω, μετρώντας αντίστροφα τις ώρες μέχρι να τελειώσει η προπόνηση μου είναι πολλές. Το δικό μου boost εκείνη την ώρα έρχεται από τα αθλητικά ντοκιμαντέρ στο Netflix, τα οποία με βάζουν στο πνεύμα της προετοιμασίας και με βοηθούν να σπρώξω λίγο παραπάνω. Αν ψάχνεις κι εσύ κάτι που θα σε ενεργοποιήσει και θα σε εμπνεύσει τις μέρες που αναζητάς τα κίνητρα σου σου έχω μερικές ιδέες!

Tour de France: Unchained

Οχτώ επεισόδια στα οποία καλείσαι να ακολουθήσεις τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας του 2022. Ακόμη κι αν η σχέση σου με την ποδηλασία είναι μηδαμινή αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Το συγκεκριμένο αθλητικό ντοκιμαντέρ του Netflix σου εξηγεί με πολύ απλό τρόπο πώς λειτουργεί ο γύρος και οι ομάδες. Κάθε επεισόδιο σε βάζει μέσα στις προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες. Αποτυπώνει, επίσης, τις εντάσεις και τις αντιπαλότητες εντός των ομάδων τη συγκίνηση των αγώνων δρόμου, τα συναισθήματα της επιτυχίας και τον πόνο της ήττας. Μην εκπλαγείς αν το κάθε επεισόδιο τελειώνει με εσένα να βροντοφωνάζεις κλαίγοντας για τους αθλητές.

Αθλητικά ντοκιμαντέρ στο Neftlix: Cheer

Αν στο μυαλό σου οι μαζορέτες είναι απλά όμορφα κορίτσια που χορεύουν στα διαλείμματα σχολικών αγώνων μπάσκετ ή ράγκμπι, ετοιμάσου να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο σκέψης σου. Δύο σεζόν με 15 συνολικά επεισόδια στα οποία βλέπεις από μέσα όλη την προετοιμασία της ομάδας μαζορετών του Navarro College στο Τέξας των ΗΠΑ, για το Εθνικό Πρωτάθλημα Μαζορετών. Η προετοιμασία είναι σκληρή ψυχολογικά και σωματικά για όλα τα μέλη της ομάδας και δεν είναι τόσο όμορφη όσο το αποτέλεσμα του show τους!

McGregor Forever

O Conor McGregor είναι αναμφίβολα ο πιο δημοφιλής παίκτης MMA. Δεν ήταν πάντα έτσι, όμως, και αυτό ακριβώς μας δείχνει μέσα από τη σειρά. Τέσσερα επεισόδια που εμβαθύνουν στο παρελθόν του κορυφαίου αθλητή, στις μάχες του εντός και εκτός του οκταγώνου, στον τραυματισμό του και στη δύσκολη επανένταξη του στο άθλημα. Για τους μεγάλους φαν του Ιρλανδού αθλητή στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και η ταινία Conor McGregor: Notorious που μας βάζει στη ζωή του αθλητή.

Αθλητικά ντοκιμαντέρ στο Netflix: Break Point

Το τένις έχει δημιουργήσει ένα πανικό γύρω του και έτσι δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχει κάποιο αθλητικό ντοκιμαντέρ στο Netflix γύρω από αυτό! Πρόκειται για μια σειρά με 10 επεισόδια τα οποία εμβαθύνουν περισσότερο στους αθλητές του τένις κατά τη διάρκεια των τουρνουά. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό ντοκιμαντέρ, αφού μεταφέρει τους θεατές στα παρασκήνια της ζωής των αθλητών. Φυσικά από ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ δεν θα έλειπε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.