To χειμερινό σκηνικό ταιριάζει απόλυτα στους ορεινούς προορισμούς της χώρας, οι οποίοι θα σας χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες. Από τα Ζαγοροχώρια, μέχρι το Πήλιο μπορείτε να δημιουργήσετε φέτος την τέλεια χειμερινή απόδραση.

Οι χειμερινές εμπειρίες στα βουνά της Ελλάδας που θα σας φέρουν σε επαφή με τη φύση

Περιήγηση στα Ζαγοροχώρια

Ένα roadtrip, στον απόλυτο χειμερινό προορισμό, την Ήπειρο και στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, με όλα τα γραφικά στολίδια τους, είναι μια εμπειρία που πρέπει να χαρίσετε στον εαυτό σας.

Ξεκινώντας από τα Ιωάννινα ο δρόμος είναι δικός σας, για να φτάσετε σε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το Μονοδένδρι, η Βίτσα, το μεγάλο και το μικρό Πάπιγκο, η Αρίστη και το Ελατοχώρι. Το πλεονέκτημα αυτής της χειμερινής εμπειρίας είναι πως είστε εντελώς ελεύθεροι να σχεδιάσετε μια δική σας διαδρομή ανάμεσα στα χωριά, τα τοπία και να ζήσετε μια απόδραση που δεν θα βαρεθείτε λεπτό.

Ιππασία στη λίμνη Πλαστήρα

Unsplash

Η ιππασία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που θα είναι σίγουρα ένα από τα highlight της φετινής χειμερινής περιόδου.

Μια τέτοια απόδραση είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Χάρη στις οργανωμένες φάρμες που βρίσκονται σε ένα καταπράσινο μέρος ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας πραγματοποιείται κατά κόρον από τους επισκέπτες. Η εξερεύνηση της λίμνης γίνεται μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη όταν συνδυάζεται με άλογα που καλπάζουν στις όχθες της.

Άλλωστε πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με το άλογο δίπλα στη λίμνη;

Κυνήγι Μανιταριών από τη Βάλια Κάλντα μέχρι το Μέτσοβο

Unsplash

Εδώ και πολλά χρόνια, οι μανιταροσυλλέκτες ξέρουν πολύ καλά πως η Βάλια Κάλντα είναι ένας παράδεισος για τα μανιτάρια. Η περιοχή διαθέτει ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό μικροκλίμα, αφού όταν τα Γρεβενά «παγώνουν» η κοιλάδα κρατά υψηλότερη θερμοκρασία και έτσι τα μανιτάρια συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Ακόμη, αν είστε έτοιμοι για τέτοιου είδους κυνήγι, το Μέτσοβο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των μανιταριών καθώς σχεδόν όλα τα βρώσιμα είδη μανιταριών και τρούφας βρίσκονται εδώ.

Μια μοναδική εποχή για τον κόσμο του Πηλίου

Το Πήλιο είναι ένα διαμάντι της Ελλάδας που έχει πλούσιο χαρακτήρα, ο οποίος αναδεικνύεται διαφορετικά κάθε εποχή του χρόνου. Ειδικά τον χειμώνα, βέβαια, η αξία του να απολαύσετε το γραφικό τοπίο, σε συνδυασμό με τη τοπική γαστρονομία πλάι σε ένα τζάκι, είναι ανεκτίμητη. Οι επιλογές είναι αμέτρητες όσον αφορά τα πολλά χωριά του και γι’ αυτό σίγουρα δεν θα σας φτάσει μια απόδραση για να εξερευνήσετε την περιοχή.

Σκι στα βουνά της χώρας

Μπορεί στις πόλεις να μην βλέπουμε συχνά χιόνι αλλά στα βουνά της χώρας το τοπίο, στην καρδιά του χειμώνα, γίνεται ολόλευκο.

Τα μέρη όπου κανείς μπορεί να κάνει σκι απλώνονται σε πολλές γωνιές της Ελλάδας. Τα κυριότερα χιονοδρομικά κέντρα είναι του Παρνασσού, του Καρπενησίου, των Καλαβρύτων, του Βόρα και της Βασιλίτσας. Ακόμη και αν δεν τα έχετε εξερευνήσει μέχρι στιγμής, φέτος είναι η ευκαιρία να συνδυάσετε μια ιδανική χειμερινή εξόρμηση σε ένα από τα παραπάνω χιονοδρομικά κέντρα.

Πηγή: Diakopes.gr

Μπορεί, επίσης, να σε ενδιαφέρουν: 

Οι top 3 φανταστικές εκδρομές με τα παιδιά για το Σαββατοκύριακο
3 ήσυχα χωριουδάκια για απόλυτη ηρεμία και επαφή με τη φύση
3 διαχρονικά ορεινά χωριά για αποδράσεις του σαββατοκύριακου