Μερικά καφέ στην Αθήνα είναι ιδανικά για ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες. Είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε όλα αυτά τα μαγαζιά της πόλης που έχουν έναν ανάλαφρο αέρα και μας δίνουν την αίσθηση πως ξεφεύγουμε από το αστικό περιβάλλον.

Piu Verde

Κλασικό και αγαπημένο στέκι όλων των Αθηναίων που αναζητούν ένα καφέ διαφορετικό από τα άλλα, στο οποίο κυριαρχεί η ηρεμία και το πράσινο. Ανάμεσα σε πεύκα, στην καρδιά του Άλσους Παπάγου, θα νιώσετε πως βρήκατε ένα φιλόξενο cozy σπίτι στο δάσος. Φυσικά, στο Piu Verde θα απολαύσετε τον καφέ σας, cocktail αλλά και ένα πλούσιο menu που δεν του λείπει τίποτα.

Πού θα το βρείτε; Στρ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου

Unsplash

Μέντα

Το σπίτι όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο καφέ που όσοι συχνάζουν στα Βόρεια Προάστια γνωρίζουν πολύ καλά. Ένας χώρος με πανέμορφη αισθητική ιδανικό για καφέ και φρέσκα γλυκά.

Πού θα το βρείτε; Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά

Natu

Εμπνευσμένο από τη λέξη Natura, το Natu είναι το όμορφο καφέ/εστιατόριο που θα βρείτε στον μοναδικό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Εκεί, από νωρίς το πρωί έως το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα από ανώτερες ποικιλίες καφέ, σπιτικά γλυκά αλλά και γεύμα ή δείπνο, με την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Πού θα το βρείτε; Λεβίδου 13, Κηφισιά

Pexels

Six D.o.g.s

Πρόκειται για τον πιο κρυμμένο urban κήπο του κέντρου. Κατεβαίνοντας τα πολυφωτογραφημένα σκαλάκια του Six Dogs με τα δεκάδες sticker, φτάνετε στον κήπο του Six D.o.g.s που εδώ και αρκετά χρόνια είναι σταθερό σημείο συνάντησης. Φυσικά μπορείτε να απολαύσετε τον δροσιστικό καφέ κάτω από τις φυλλωσιές των ψιλών του δέντρων αλλά έχετε τη δυνατότητα να μην αρκεστείτε μόνο σε αυτό, καθώς οι γευστικές προτάσεις του Six D.o.g.s είναι πολλές.

Πού θα το βρείτε; Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Πηγή: Diakopes.gr