Οι έννοιες του σεξ και της ευχαρίστησης μπορεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, αλλά η πρώτη δεν γεννά πάντα τη δεύτερη απλά από προεπιλογή. Σεξουαλικά μιλώντας, όλοι έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις και πράγματα που δεν μας αρέσουν. Γι’αυτό και η ανακάλυψη του τι είναι πραγματικά ευχάριστο για εσένα μπορεί να χρειαστεί κάποιους πειραματισμούς. Και εδώ, λοιπόν, θα βρεις μερικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσεις τη σεξουαλική ευχαρίστηση στη ζωή σου.

Πιστεύεις ότι είναι χρονοβόρο ή ότι απαιτεί πολλή προσπάθεια; Δες το σαν ένα «ταξίδι», όπου θα κάνεις ένα μικρό βήμα προς την ευχαρίστησή σου κάθε μέρα.

3 συμβουλές για να βρεις περισσότερη σεξουαλική ευχαρίστηση

1. Βρες αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά εκτός από το σεξ

Θα λέγαμε πως η ευχαρίστηση είναι μια κατάσταση ικανοποίησης και μια πηγή απόλαυσης ή/και χαράς, μόνο που συχνά υποβιβάζεται σε μία μόνο πηγή: το σεξ. Αυτό, όμως, δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει. Αρχικά, έλεγξε την γκαρνταρόμπα σου: Φοράς ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά ή είναι στενά; Πώς τα νιώθεις στην υφή; Ίσως μπορείς να ενσωματώσεις περισσότερα αξεσουάρ ή ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι χαλαρά και όμορφα και όταν τα φοράς.

Αντίστοιχα, μπορείς επίσης να εξετάσεις τις εμπειρίες που σε κάνουν να νιώθεις καλά, όπως τα ταξίδια, η μουσική, ένα νόστιμο γεύμα. Αναρωτήσου: Ποια είναι τα πράγματα που σου φέρνουν χαρά και που βοηθούν το σώμα σου να μαλακώσει; Μετά, ξεκίνα από εκεί.

2. Μάθε πόσο επιτελεστική σου αρέσει (ή δεν σου αρέσει) να είσαι κατά τη διάρκεια του σεξ

Οι σεξουαλικές πράξεις δεν χρειάζεται να είναι παραστάσεις, αλλά σίγουρα μπορούν και να είναι – εφόσον αυτό είναι κάτι που σου προσφέρει επιπλέον ευχαρίστηση και όχι κάτι που κάνεις για χάρη κάποιου άλλου. Δίνοντας προτεραιότητα στη δική σου ευχαρίστηση, κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να πυροδοτήσεις την περιέργεια και τις συζητήσεις γύρω από το τι είναι καλό και ευχάριστο και για το άλλο εμπλεκόμενο μέλος, γεγονός που είναι σημαντικό για κάθε πραγματικά ευχάριστη εμπειρία.

3. Δοκίμασε τον αυνανισμό

Επειδή ουσιαστικά πρόκειται για σεξ με τον εαυτό σου, ο αυνανισμός είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να εξερευνήσεις πλήρως το σώμα σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις νέες ερωτογενείς ζώνες που μετέπειτα θα ενισχύσουν τη συνολική σεξουαλική σου ευχαρίστηση και θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σου.

Αν διαπιστώσεις ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και μια τακτική πρακτική αυνανισμού είναι ο χρόνος για να το κάνεις, έχε κατά νου ότι η ευχαρίστηση είναι το εκ γενετής δικαίωμα σου. Και ο πιο απλός τρόπος για να φτάσεις εκεί είναι να αναρωτηθείς: «Τι χρειάζομαι αυτή τη στιγμή που θα κάνει το σώμα μου να νιώθει καλά;».