Η κρέμα προσώπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ρουτίνας περιποίησης. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του skincare και το νεσεσέρ σου περιλαμβάνει ελάχιστα προϊόντα, η ενυδατική κρέμα αποκλείεται να λείπει. Κάθε προϊόν, όμως, έχει τα μυστικά του, αλλά και τα… λάθη του. Τι εννοούμε; Ανακάλυψε παρακάτω 3 λάθη που πιθανώς κάνεις με την κρέμα προσώπου σου.

Εφαρμόζεις το προϊόν τρίβοντας

Μήπως, λοιπόν, εφαρμόζεις λάθος την κρέμα προσώπου σου; Και τι εννοούμε με αυτό; Αν συνηθίζεις να τρίβεις την επιδερμίδα σου, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Πρακτικά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος (και ο καλύτερος) είναι να εφαρμόζεις την κρέμα σου με ταμποναριστές κινήσεις – το λεγόμενο «πατ-πατ».

Όταν τρίβεις το πρόσωπο με τα δάχτυλά σου, ουσιαστικά, τραβάς την επιδερμίδα σου και της προκαλείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Από την άλλη, οι ταμποναριστές κινήσεις εξασφαλίζουν πώς θα φερθείς με ευγενικό τρόπο στο πρόσωπό σου και βάζοντας ταυτόχρονα μία ελαφριά πίεση προς την επιδερμίδα, θα επιτρέψεις στο προϊόν να απορροφηθεί καλύτερα.

Tip: Ζέστανε στα δάχτυλά σου την ποσότητα του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσεις, πριν την εφαρμογή.

Βάζεις κρέμα σε εντελώς στεγνή επιδερμίδα

Η ενυδατική κρέμα σου θα είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμοστεί σε νωπή επιδερμίδα, καθώς έτσι θα απορροφήσει καλύτερα την υγρασία και θα την «κλειδώσει» για μεγαλύτερη διάρκεια. Ένα κατάλληλο timing είναι να εφαρμόσεις το προϊόν αμέσως μετά τον καθαρισμό και λίο πριν το δέρμα σου στεγνώσει εντελώς.

Χρησιμοποιείς κρέμα ημέρας το βράδυ

Θα έχεις παρατηρήσει πως οι περισσότερες εταιρείες με προϊόντα περιποίησης διαθέτουν σειρές με κρέμα ημέρας, αλλά και κρέμα νύχτα. Ο λόγος είναι ότι το βράδυ και κατά τη διάρκεια του ύπνου, η επιδερμίδα ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ανάπλασής της, ενώ ευνοείται ιδιαίτερα και η κυτταρική ανανέωση. Γι’αυτό τον λόγο, το βράδυ χρειάζεσαι μία κρέμα με συστατικά που ενισχύουν αυτές τις διαδικασίες. Οι κρέμες νυκτός περιέχουν τέτοιου είδους συστατικά, όπως είναι η ρετινόλη και τα πεπτίδια. Από την άλλη, μία κρέμα ημέρας επιτελεί διαφορετικό σκοπό, αφού προορίζεται για την… ημέρα. Μία κρέμα ημέρας περιέχει αντηλιακή προστασία και συστατικά που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ συνήθως έχει και ελαφριά σύνθεση.

Διάβασε επίσης: Τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον