Η κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης ή, αλλιώς, K-beauty προσφέρει μία διαφορετική διάσταση στην ομορφιά που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία σε όσους έχουν «ευχέρεια» στο skincare. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να μιλάς άπταιστα κορεάτικα για να την υιοθετήσεις. Αρκεί να αφιερώσεις χρόνο και να εκτιμήσεις την περιποίηση της επιδερμίδας σου ως μία μορφή τελετουργικής αυτοφροντίδας. (Στο τέλος του κειμένου θα δεις κάποια από τα κορεάτικα προϊόντα προσώπου που αγαπάμε).

Γιατί μία ολοκληρωμένη κορεάτικη φροντίδα προσώπου αποτελείται από δέκα (10) βήματα, η αποτελεσματικότητα της οποίας είναι πασιφανής, αν παρατηρήσεις την επιδερμίδα που έχουν οι κάτοικοι στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου: υγιής, λαμπερή, αψεγάδιαστη, σαν πορσελάνη.

Τα 10 βήματα – κορεάτικα προϊόντα προσώπου που συνθέτουν μία ρουτίνα K-beauty :

  1. Καθαρισμός με λάδι προσώπου
  2. Καθαρισμός με νερό ντεμακιγιάζ
  3. Απολέπιση της επιδερμίδας
  4. Εφαρμογή τονωτικής λοσιόν
  5. Εφαρμογή essence
  6. Χρήση serum ή αμπούλας
  7. Εφαρμογή της υφασμάτινης μάσκας μιας χρήσης
  8. Εφαρμογή της κρέμας ματιών
  9. Εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας
  10. Εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας

Τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς αντανακλούν τη φιλοσοφία της κορεάτικης, skincare κουλτούρας, η οποία χρονολογείται αιώνες πριν και αναδεικνύει την πρόληψη και την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας ως απαραίτητη πτυχή του (κορεάτικου) ευ ζην.

Καινοτομία, φυσικά συστατικά, ποικιλία, υψηλή ποιότητα και εξατομίκευση αποτελούν βασικούς άξονες της K-beauty. Ανακάλυψε 10 (από τα πολλά) κορεάτικα προϊόντα προσώπου που ξεχωρίζουμε.